"Klagar" igen!

2014-04-14. kl. 06.00 och Maud och Matilda har namnsdag - grattis!
 
"Klagar" igen - ofattbart att det redan är fredag.Förvisso är jag är jag rätt nöjd och glad över livet - men så j-a roligt har jag inte att det motiverar denna fart på veckorna!
 
Men först torsdag - tror det är bra att tänka tillbak och reflektera över vad man gjort - så man iaf vet att dagarna haft trevligt innehåll. Gårdagen började med besök av Agneta - planerat - och Karl-Henrik - spontan besök. Och så dök äldre barnbarnet upp på jobbet. Hon hade bokat "svarttaxi" ut till Måttsund - friluftsdag med skolan. Tillbak till expen och blåjobbade - sen dags för returen från Måttsund. Däremellan plingade det in en ny medlem och en intresserad. Halvfem var det möte med nomineringskommittén - vilket gick smidigt så jag var hemma tjugo i sju. Tur det för kl. 19 var det telefonmöte med valberedningen!
 
Så där - hej då torsdag - många möten som gav positiv energi!
 
Så vaknade jag också pigg kvart över två - omsomning till tjugo i fem. Apropå vaknat så har myrorna på Berigårn också vaknat - har tendens att ta sig in i huset - dock ingen enda i min lägenhet den här gången heller - verkar inte söka sig till mig - myrorna. Vi brukar ju ha årligt besök på jobbet också - vi brukar säga att då har våren kommit.
 
Och gårdagens nyhet var väl ändå att regeringen backade om studiestödet - minskningen av bidragsdelen dras tillbaka - men lånedelens ökning med 1000 kronor i månaden kvarstår. Men otack är världens lön - inga stående ovationer precis - utan mer kritik för att man ändrat sig.
 
Tycker för övrigt att det gnälls alldeles för mycket - både från pensionärer och studenter. Och inte är det de som har det sämst som gnäller - nej det är förmodligen de som liksom jag nu får ett pensionsbesked från Alecta där de talar om att pensionen höjs med 3,35 procent. Inte är det fattigpensionärerna - mest kvinnor - med sina garantipensioner som demonstrerar! Nu är väl procenten på ett inte alltför högt belopp - men ändå.
 
Hittar att Annie Lööf "vikt" ut sig i Svensk Damtidning. Och får kritik för att hon har prinsessklänning. Ja hon får väl skylla sig själv som ställer upp i Svensk Damtidning - vad hade hon förväntat sig. Ska bli spännande att se - eller iaf få referat om vänsterpartisten Rosannas artikel nästa vecka. Gäller att ha blåställ och arbetshandskar!
 
Och lokaltidningarn då? NSD om hjälteinsats - han som räddade en fiskare att drunkna utanför Sävast. Och Kuriren om att kronfogden jagar HA-guld - en av deras mer kända medlemmar här i norrbotten har annonserat ut guld på nätet - facebook. 
 
Och på facebook tog vi igår del av nyheten att Kallax flygplats (jag vet - namnet) var stängd pga av att banljuset inte fungerade. Man bara häpnar. Övar de mörkläggning utifall ryssen ska komma? Fast skämt åsido - visst är det oroande att det verkar ta väldigt lång tid att åtgärda.
 
Lång tid har jag nu suttit här framför datorn - men en skön mjukstart på dagen. Som fortsätter som torsdagen vslutades - men möte kl. 08.30. Och därförinnan ska jag mellanlanda på Kvatum och införskaffa mjölk till kaffet. Inte för personlig del - utan för gästerna som kommer i morgon. Länsförbundets styrelse - det rullar på med möten min själ!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback