Långfredag och snöstorm!

2014-03-26. kl. 06.30 - och idag behöver jag inte ens kolla vem som har namnsdag - Emanuel. Tänkte mången tacksam tanke till försynen som inte födde mig till pojke - tänk om jag fått heta Emanuel. Nu för tiden tycker jag namnet är vackert!
 
Alltså kan jag nu leka sån där tidningsspalt "Detta hände för 66 års sen" - det var långfredag och snöstorm - och jag föddes. Fick en uppmaning på FB att hedra min moder denna dag - för det var hon som gjorde jobbet. Kanske får tänka lite på pappa också som utan bil och körkort lånade en brödbil från Granbergs bageri i Ängesbyn - och som trots bensinbrist och snöstorm lyckades hinna till Luleå BB innan det var dags. För övrigt saknar jag mamma och pappa varenda dag!
 
Igår hände väl inget speciellt? Har lite svårt för det närminnet - borde nog göra en summering på kvällen när jag kommer hem. Iaf hade jag en pyts i trappen - med en underbar kålpudding, fina gula potatisar. La till det lite rårörd lingonsylt som så passligt fanns i mitt kylskåp. Tackar kusinen för den kulinariska upplevelsen! Och tack för chockladkakan i trappen denna födelsedagsmorgon! Dock hållit mig än!
 
I motsats till då - för 66 år sen - är det idag en strålande vårvinterdag. Någon grad kallt, blå himmel, vit snö och strålande sol.
 
Tidningarna lästa. NSD försöker - lite osmakligt? - tagga upp intresset runt "fallet Vatchareeya". Basunerar ut mystiskt mobilspår - som sen i artikeln inte är särskilt upphetsande.Ska dock i ärlighetens namn säga att man inte försöker sälja den med en plustjänst. Fanns för övrigt bara två plus på NSD idag - om Väffeldagen nedan och någonting om Bodenbo.
 
Och båda blaskorna kör hårt med Våffeldagen på ettan. Tänk jag minns inte att våffeldagen uppmärksammades alls under min uppväxt?
 
Har nog blivit en sån där "bara-läsa-rubriker" person - för olyckan vid pelletsverket i Kiruna kom jag inte ihåg att jag läst i papperstidningen. Men på nätet ettannyhet i Kuriren.
 
Och så undrar jag hur dom bara ids? Idag går den never-ending-storyn vidare med ett inlägg från OA. Nu med genusperspektivet - Kurirens ledarsida angriper bara kvinnor. Skulle nog kunna räkna upp lika många män som också fått sina fiskar varma hos Östman (varifrån de flesta exemplen är hämtade) - men nöjer mig med att säga Mattias Karlsson och Torbjörn Lidberg. Men mest förundrad över hur länge gossarna ska tillåtas med sin privata vendetta?
 
Nu hoppas jag bara på att födelsedagen blir en dag med många glada händelser. Ska strö många goda gärningar omkring mig - för då kommer det flerfalt tillbak till mig. Källa: Norrbottens Kurirens horoskop.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback