Svischar förbi!

2014-03-06- kl.07.00. Och idag måste kusinen komma ihåg att gratta barnbarnet Ebba - som har namnsdag tillsammans med sin manligen motsvarighet Ebbe. Men minsann - man lär varje dag - även av namnsdagar. Ebbe är inte alls den manliga motsvarigheten - utan har ett helt annat ursprung. Så nu är ni också denna vetskap klokare.
 
Och dagarna de bara svischar förbi. Undrar vad jag gjorde av onsdagen? Jobbet hela dagen - ganska många roliga händelser när jag tänker efter. Fick en både en del fastställa kommunfullmäktige listor - och nya medlemmar. Tre nya att skicka till nu på morgonen när jag kommer till jobbet.
 
Fast denna morgon ska jag ta det lugnt. Ska till Kalix på ärsmöte ikväll. Och föresten har jag redan jobbat en del - besvarat ett antal trevliga mail. Dock inte tackat Svenska Spel för mailet som meddelade att jag vunnit 5 kronor på Keno. Sparar mitt tack till det blir lite större summor!
 
Och så nyheterna då - ja själv somnade jag nog till bloddopingen igårkväll. Vilket innebär att jag fått rätt många sovtimmar.
 
Död präglar lokaltidningarna. NSD toppar med "Cancersjuk låg död i två dygn" - en otroligt tragisk berättelse om en man som hamnade mellan landstingets och kommunens bristande rutiner. Men ogillar journalistik som säljer ett två år gammalt dödsfall med feta rubriker - som hade det hänt igår. 
 
Och båda tidningarna har nyheten om att förre detta landshövdingen Curt Boström har avlidit. Han är väl mycket annat föredetta också - en politruk som jag inte hade så mycket att göra med.
 
Kuriren slår upp med feta rubriker om fängelsestraff för krögarpar. Om jag vet rätt så handlar det om en krog på Skurholmen - vars alkholtillstånd varit i gungning en massa gånger - men som hitintills alltid klarat sig. Ett ställe där många lokala kändisar brukade hålla till. Såg dom någonting?
 
Och fd socialdemokraten - numera centerpartisten Kurt-Åke Andersson är i blåsväder - har lagt ut bilder på FB som visar upp ammunition - som ska symbolisera "väpnad" kamp för sjukvården i Kalix. Han förstår ingenting - men har iaf plockat bort bilderna. Och hans nya "husbonde" Stefan Tornberg väljer att ligga lågt - han tänker inte ta ställning till det folk publicerar på sina Facebooksidor. Tydligen inte ens när det är en av hans egna förtroendevalda?
 
Nu ska jag dock ägna mig åt vardagligare saker - som att hämta upp lite rena kläder - och kanske ge dem några smekningar med strykjärnet.
 
Kom ihåg att det är torsdag idag - skynda att njuta av den - för innan du hnner blinka är det fredag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback