Ursäkt från OA?

2014-03-18. kl. 06.00 - och idag har Edvard och Edmund namnsdag. Grattis! Edmund känns väl lite brittiskt - gör det inte? Jag glömde nog att läsa om ursprunget.
 
Måndag - vilken turbodag! Känns som om jag hade lika många telefonsamtal som sammanlagt tidigare under året. Nu för tiden ringer det ju normalt alls inte lika mycket som tidigare - FB och mail löser mycker. Och ovanpå det flra besök också - en efterlängtad lunch med Miriam bland annat. Morgonen startade med brandkårsutryckning för en annons som borde varit inne i fredags. Jasenko i Kiruna!
 
Kände mig som en urvriden diskträsa när jag kom hem - men lyckades varva ned rätt bra - med att läsa ur Tunna väggar. En fascinerande bok - innehåll som jag egentligen inte alls behöver - men ändå så fascinerande att läsa. Och fördelen att jag ändå kan lägga undan den. Normalt brukar jag drabbas av sträckläsning om det är en bok jag gillar.
 
Gillar gör jag vädret idag - minus 15. Drömde om fluffig snö när jag hämtade tidningarna. Men insåg att det är för sent nu med snö. Märkret är borta redan klockan 5. De ljuvliga snöskottarmorgonarna i mörker och kyla klockan 5 på morgonen kommer inte igen - detta år - och har knappt varit någon heller.
 
Tiden - eller snarare klockan - spelade mig ett spratt i morse. Vaknade utvilad kl. 3 - kom i säng kl. 21 - somnade om och vaknade 4. Nu skulle jag minsann stiga upp - och tjäna en halvtimme. Och då minsann ringde väckaren - mitt armbandur hade sackat! Så blev det med den tidsvinsten.
 
Kuriren om befarade mordet i Innanbäcken - olust bland grannarna förstås. NSD rubricerar med "Lavindramat". Och stor bild på Luleå hockey - som blickar framåt. Och framåt det är ikväll det - hemmamatch mot Växjö. Som man fick stor dalj mot i helgen.
 
Kurien skriver också om lavinfaran - men på nätet i en "oplussad" artikel? Som lite småspännade att kolla vad som plussats och inte plussats. Idag har Kuriren bara två stängda artiklar på menyn - om en försvunen 79-åring i Överkalix som återfunnits - och om Rautio (hockeymålvakt kanske) som sägs ha en dålig sits.
 
Läsvärda ledare idag. Kuriren om debatten Reinfeldt - Löfven. Ganska träffande beskrivning - att ingen utan miniräknare och budgetunderlag kunde fatta något. Men tycker nog han skriver upp Reinfeldts betyg väl mycket - båda två var riktigt dåliga. Och hoppsan - ett smyg plus på ledaren - inte utlagd på nätet!
 
Och när jag läser ledaren i NSD undrar jag omdet  inte borde komma ursäkt från OA. Mycket sandlådenivå, Här ska minsann inte Annie Lööf komma och ta åt sig äran av Facebooketableringen. Och inte fick något kommunalråd vara med heller - det hade minsann näringsdepartmentet gett tydliga direktiv om. Fast själv såg jag då bildbevis - Nord-Nytt - där både kommunalrådet Stålnacke och Matz Engman svassade efter Annie. Funderade själv vad kommunalrådet hade där att göra? Väl sällan någon av gruppledarna bjuds in när sossepolitiker besöker stan?
 
Nu ska jag dra mot jobbet - motorvärmaren i pluggad sen kl. halv fem. Jobbet på fm - med ett och annat besök. Sen drar jag iväg till Gällivare för årsmöte och fastställande av kommunfullmäktigelista!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback