Ver och vor

2014-03-03 kl. 06.30 - och Gunborg och Gunvor har namnsdag.Grattis alla. Det ger tankar att botanisera bland namns betydelse - gun-borg = strid-skydd. Men vad "vor" i Gunvor betyder är dolt i dunkel. Det finns dessutom en dans variant - och manlig skulle jag tillägga - Gunver - och inget vet vad "ver och vor" betyder.
 
Spelar roll! Facit av söndag ett kalasande hela dagen. Blev hos Hasse till efter tre - och sen handlande med faster innan jag skjutsade hem henne. Pillade på hemma och somnade rätt tidigt.
 
Vaknade klockan kvart i tre - och var pigg. Borde ha lyssnat på kroppen och stigit upp. För nu är jag både sen och seg - kom inte upp förrän kl. 5.
 
Alla tidningarna på plats - såg "mörkt" ut - inga bilspår vid lådorna - men tydligen hade det börjat snöa först efter att tidningsbudet varit.
 
Norrländska toppar med att en Jokkmokksbo är misstänkt för mord i Finland. Tidigare anmäld för våld mot äldre man i Jokkmokk - något som polisen tydligen missat att utreda. Och dessutom har kommunikationen över gränsen inte funkat. Läge för rannsakan.
 
Vilket också gäller den nyhet som Kuriren förmedlar - om att polisen i norrbotten nu tillsatt en grupp som ska vända trenden - den om dåligt uppklarande av våld i nära relationer. Norrbottenspolisen sämst på uppklarande är inget att vara stolt över.
 
Ska bli spännande att ta del av den ca 400 sidor långa åklagarrapporten om SSU-härvan. Ska den sluta med att två unga tjänstemän får bära hela hundhuvudet? Det är ju så uppenbart att många varit involverade och tom med sina underskrifter intygat riktighet? Flera av dem är ju numera i eller nära maktens korridorer! Risken finns att detta ärende kastar mörka skuggor både över politiken och rättssamhället! Skönt med ledarsidan där man ännu kan länka. Johan Eriksson skriver om att "fler bär ansvar för fusk"
 
Och vad hittade jag väl där - under fliken Opinion - jo att Fria Ord nu blivit fria - och äntligen finns på nätet. Och länkbara - hipp -hurra. Då kan jag minsann återge Ögrens virvlar i dansen - om dansens hus. Finns ju viss logik i detta - dock inte i Ögren agerande men väl i tidningens. Läsarnas jobb bör de ju inte ta betalt för!
 
Och nu blev det tillfälligt avbrott på Rapportsändingen i TV - som kastar in Sportnyheterna direkt. Vi fick missa slutet på Rapport - men det var väl bara skitvädret kvar kan tänka?
 
Nu kör jag måndag - ett dagsprogram med gott och blandat - mest gott. Ska träffa några av de nya presumtiva kandiaterna till kommunfullmäktigelistan för Luleå. Ikväll ska det tillverkas semlor - för i morgon är det de traditionsenliga fettisdagsfrossandet!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback