Klimax närmar sig

En kastrerad två årig katt har upphittats i Töre - nu söker man nya ägare. Stackarna kommer väl att få men för livet som i väntan på det får vistas på en hundpensionat i Persön.

Thomas Scherdin, präst och någonting mer, var morgonens Tankar för dagen kåsör. Han kåserade på temat passa tiden (min käpphäst). Han hade haft ett starkt möte med en funktionshindrad. Han ångrade att han inte gett sig mer tid att få ta del av dennes livsberättelse. Thomas hade en tid att passa. Han menade att vi istället skulle passa mötena - ta tillfällena i akt. Jag kan ju hålla med honom i sak - men om han ger tusan i att passa tider så saboterar han troligen för andra att ta tillfället i akt.

Staffan Eriksson, moderaterna har hälsat på i förmiddags. Det var han som var hos Tommy när denne gjorde sin Ringholmare igår. Staffan ville visa ett tidningsklipp där han fört fram samma tankar som oss i folkpartiet om ett personalstipendium i kommunen.

Sen hade han ett annat tidningsklipp. Han hade varit in på Västerbottens Kuriren och deras krönikör hade skrivit om Staffans besök. När Staffan presenterade sig som moderat politiker hade denne contrat med att han såg ut som en folkpartist - vilket också var tryckt i tidningen. Så Staffan ville med sitt besök visa hur en sån såg ut. Måhända var han ute efter ett erbjudande om medlemskap? Det är väl inte så kul i m partiet här i Luleå.

Klimax närmar sig. Deadline på måndag för beställning av valsedlar. Jag har ju varit med några gånger om det - efter snart 30 år som länsombudsman - så jag känner igen röran. Tänk att hur tidigt vi än börjar så är det halvpanik (i morgon är det helpanik). Alltid någon liten detalj som saknas; titel, leveransadress, kandidatförklaring. Någon inte bestämt sig var man är mantalskriven - vilket är kriteriet för valbarhet. Nu väntar jag som bäst på dagens post för att se om några pusselbitar finns med.

Och just nu ringde en ung kvinna och erkände att hon tappat bort sin förklaringslapp men skulle komma förbi och skriva på. En lite solstrimma!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback