Nyhetsöverblick

Inga riktigt stora kioskvältare i dagens lokaltidningar. Lite smått och gott - en del saker som får att lyfta lite lätt - men inte mycket - på ögonbrynen.

Petersen och Stålnacke introducerar sig som kommunalrådspar. Det finns en risk - även bland våra egna borgerliga väljare - att vi gör Yvonne till någon form av ängel. Visst - det var klokt av henne att till slut inse att det inte går att dagtinga hur mycket som helst. Men kom ihåg att hon hankade sig kvar i det längsta och tillät skattebetalarnas pengar att flöda i onödan. Glorian satt helt på sne när hon avgick - lite mer moral, etik och politik bör hon nog få chansen att visa upp innan glorian sitter rå rätt plats.

Och nu ska Karl P resa och marknadsföra kommunen - med det godtar han i princip oppositionens kritik. Fyra år och Ikea är förlorat.

Karl P lovar 1000 jobb! Inte plusjobb men callcenterjobb - som ju kommit och gått på andra ställen.

Eroticmässan får hur mycket reklam som helst. Den här Yngve Johansson lär ha någon anknytning till Kalix och det har sagts mig att han har anknytning till mc-klubbar med inte alltid så rent mjöl i påsen.

Börje Lööw instämmer i läkarnas kritik av försäkringskassan - och det gör jag med. Men det är ju politiska direktiv från regeringen. Alltså vänsterpartister och framförallt miljöpartister som ställer krav och utövar utpressning på regeringen i struntsaker - varför inte utnyttja er "makt" här. Man börjar undra om inte mycket av genomslagen för vänstern och miljöpartiet är fläskben som regeringen slänger ut - för att i stort sett sen kunna regera lugnt med resten. Demonteringen av välfärdssamhället som man håller på med!

Lite märkligt är det dock att en funktionär inom vänsterpartiet - Stina Spetth - tillåts i sin roll som jounalist att marknadsföra Börje Lööw på detta sätt! Stina borde väl sättas i karantän när det gäller politisk bevakning och journalistik - med tanke också på hennes samröre med partiombudsman Bartholdson. Sambor om jag inte vet fel!

Något att tänka på för redaktionsledningen på NSD!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback