Det märks att det är val - gudbevar(s)!

Första riktiga sammanträdesdagen avverkad. Några för sena ankomster till sammanträdet - och som vanligt samma personer. Lite nonchalant att komma till ett sammanträde där ens eget partis motion ska behandlas - och komma så sent att man inte hinner med diskussionen. Motion om Kvinnohus. Samme unge man kom en kvart sent även till Kommunstyrelsen.

Morgonens APU innehöll inget som föranledde någon längre diskussion - sammanträdet var klart 8.50. Så inte ens Karl Petersen hann vädja om kaffe. Karl Petersen är precis som Skalman. Skalman har sin sovklocka medan Karl Petersen har sin "kaffeklocka". Den ringer klockan 09.00 nästan oavsett var i dagordningen vi är. Så eftersom det var 10 minuter kvar fick jag påminna.

Tacknämligt i dessa dagar att få en förmiddag för annat. Hann bland annat träffa Norrbottens riksdagsledamot Anna Grönlund Krantz. Hon hann med att färdigställa sitt kontrakt med väljarna som skulle presenteras för pressen klockan 13.00, intervju med Radio Norrbotten och inspelning hos Nord Nytt under eftermiddagen.


På Kommunstyrelsen märktes det tydligt att Karl Petersen är en slipad herre. Utredningen om tätortsnära fritidshusbebyggelse fick en mycket mildare skrivning vad gäller tvångsanslutning till kommunalt VA. Hade själv med ett särskilt yttrande där vi pekade på att anslutningen givetvis måste vara frivillig - det som inte vill med en gång får ansluta senare - men då naturligtvis till ett pris med indexuppräkning. Liksom att även fritidhusområden som inte omvandlas till permanentboende ska kunna få utökad byggyta. Det var ju faktiskt det utredningen var till för - att medborgarna skulle slippa trixa med takhöjder för att kunna kringå reglerna.

Likaså gick faktiskt Karl Petersen delvis på Gerd Niemis linje från byggnadsnämnden när det gällde detaljplanen för del av Ektjärn. Där de i detaljplanen utelämnat en enda enskild stuga. Karl medgav att den borde varit med.

Undrar om den lyhördheten beror på att valet stundar?

Och själv har jag varit för fotografering till valaffischer. Micke, fotografen, dompeterade oss: le, le mer, bredare leende, titta i kameran. Jag log till mungiporna var upp till öronen - sen förstod jag att det var Thomas han kommenderade. Så när resultatet var klart så konstaterade jag att han - och jag - glömt kommandot dra in magen. Men det hänger ju till vardags också så det är väl ok. Då känner väl folk igen mig i alla fall!

Nu har ett bedrägligt lugn brett ut sig över expen - inser att klockan snart är sex. Fast vi har visst lovat att hålla öppet till 20.00.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback