När mamma fastnade med tjickorna i köttkvarn

Efter att ha fått tips om att Mårten Ström på sin hemsida skrivit att jag i dag i Råneå dementerat att folkpartiet vill lägga ner fem vårdcentraler  kunde jag ju inte låta bli att gå in och titta: Gör det ni också. Men läs först det jag här nedan klipper in. Det är Els och Jens svar till Svartholm, ordförande, för distriktsläkarna som undrade vad som egentligen var på gång:

===
 Svar på Robert Svartholms inlägg infört 30/8   

Vad är det för smörja man får läsa i NSD frågar sig Robert Svartholm, ordförande i distriktsläkarföreningen i Norrbotten.  Ja frågan är befogad efter NSDs beskrivning av Folkpartiets förslag till familjeläkarsystem. I Norrbotten har 20% av alla allmänläkarplatser på våra vårdcentraler varit vakanta under de senaste åren och våra patienter har ständigt mött nya stafettläkare när de söker vård på sin vårdcentral. Under samma tid har landstinget gjort allt för att de sista så kallade privatläkarna (Kvartersakuten, Hermelinen med flera) ska kastas ut trots att de har en stor och nöjd patientgrupp som fått sin vård tillgodosedd med den kontinuitet och trygghet det innebär att få gå till samma läkare.  Folkpartiets familjeläkarförslag bygger på att patienten ska ha en fast läkarkontakt in i vården och att våra allmänläkare ska ha en rimlig och väl definierad arbetssituation. Den överensstämmer i stort med distriktsläkarnas egen PROTOS-modell och är en grund för att vi ska kunna rekrytera fler distriktsläkare till Norrbotten. Både PROTOS och Folkpartiets familjeläkarsystem ger patienten större makt att själva välja sin läkare och genom att pengarna följer patienten kommer landstingets egen primärvård och de privatpraktiserande läkarna ha samma förutsättningar att bedriva sin verksamhet. Så krigsrubrikerna om nedläggning av 5 vårdcentraler i Luleå blir aldrig mer än en tidningsanka där det troliga resultatet av förändringen är att vi får många fler, men kanske mindre vårdcentraler. Tryckfriheten är något vi värnar lika starkt som våra journalister och då ingår även rätten att skriva artiklar som vi som politiker tycker är urusla. Men när man hoppar över källkritiken, inte kontaktar oss som förslagsställare när sossarna angriper oss, och hittar på egna folkparti  citat tycker vi att man gör ett dåligt publicistiskt arbete. Jag förstår att Robert Svartholm är upprörd. Men rikta din ilska mot NSD för när det gäller utformningen av primärvården är Folkpartiet överens med distriktsläkarföreningen. 

Jens Sundström, gruppledare
Els Jakobsson, landstingsledamot

==

Länk till Mårten Ströms blogg

Till saken hör att jag först i morgon ska sätta min fot i Råneå. Socialdemokraterna har lockat ut Bergsten, NSD, att lägga påståenden i mun på folkpartister. Och när vi säger att det bara är en tidningsanka heter det att vi dementerar det. Jag råkade nämligen lyssna till nämnda Wikman och stod så jag verkligen skulle kunna se honom i ögonen när han stod och ljög. Eftersom jag stod mitt framför honom gick huvudet höger-vänster snabbt och elegant. Samtidigt som en klädsam rodnad visade sig på hans kinder. Uppenbarligen har han lite skam i kroppen. Tillslut var han tvungen att se mig och mitt i sitt anförande började han föra en dialog med mig. "Ja, ha ni dementerar det. Varför har ni inte dementerat i tidningen?" Hur dementerar man där nyhetsjournalister tror att högsta sanning kommer från socialdemokrater mitt under brinnande valrörelse? Annonsera? Fast ABF eller LO betalar inte våra annonser, bäste Wikman.

Men miljonären och socialdemokraten C-G Carlsson har bekräftat min dementi - och han var faktiskt där - vid valstugan på gågatan i Luleå.

Ännu roligare blev det när jag blev tillrättavisad av Fredrik Lundh. Det var han som hade länkat fel till Karl Petersens hemsida. Karl hade visst en sån. Gå in här  och kolla hans gästbok. Kristina Niva, från 2003 då ordförande i Frida - idag toppkandidat för FI och utmanare till Karl Petersen. Första inlägget från Karl P kommer den 6 augusti 2006. Sanningen är den att Karl P:s intresse att informera har att göra med att valdagen närmar sig. Hemsidan har legat nere i flera år. Det är som med löftena om hur bra allting ska bli bara s får vara kvar vid makten - det kommer vart fjärde år.

Det här är lika roligt som historien om han som sa sig aldrig ha skrattat så mycket sen mamma fastnade med tjickorna i köttkvarn. Särskilt Mårtens Ströms helskarpa inlägg!



Kommentarer
Postat av: Thomas

Och nu finns det bildbevis, på Stefans blogg. http://stefantornberg.blogspot.com/2006/08/det-knns-skert-tufft-att-utmana-ylva.html

2006-08-31 @ 23:46:33
Postat av: Jens Sundström

Och nu är Niva raderad ur gästboken... Så enkelt är det att ta bort oliktänkande...


MVH/ Jens

2006-09-01 @ 20:40:39
Postat av: Strutzan

Och hårda nypor har han - Karl P - gammal murarbas som han är. Alla utrensades med ett drag - även hon som önskat lyckat till med nya hemsidan.

2006-09-01 @ 20:47:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback