Äntligen!

Äntligen borde ha inlett det fullmäktige referat som ni borde fått i måndagskväll. Men ibland - oftast - bara sticker tiden iväg.

Äntligen därför att vår motion om alkolås nu är bifallen för andra gången. Förra gången sa kommunfullmäktige att "kravet på alkolås skulle beaktas" men det räckte inte vare sig för inköpsavdelningen eller sedemera politiken (utom folkpartiet) som godkände upphandlingen - som inte gav ett enda alkolås.

Det övriga på fullmäktige har ni ju redan läst i tidningarna. Möjligtvis inte att två medborgare vill att katthem ska vara en kommunal angelägenhet. När vi inte ens fullt ut klarar att ta hand om våra hemlösa människor så kanske det skulle vara lite förmätet att ta ansvar för herrelösa katter. Men visst skulle jag kunna tänka mig att kommunen skulle kunna stötta idella krafter som tar sig an problemet.

Renhållningstaxor föranledde också diskussion - men inte så mycket själva höjningen - utan om hur mycket tekniska nämnden skulle få höja utan att komma tillbak till fullmäktige. Lite märkligt resonemang från moderaterna som röstade med sossarna under förevändning att det var bra för entreprenörerna att vi höjde för nu kunde de få full kostnadstäckning? Förhoppningsvis har entreprenörernas pris inget att göra med hur mycket höjning vi tillåter tekniska nämnden att göra.

Så klart blev det diskussion om politikernas arvoden. Jag tycker att
Erika Josbrandts jämförelser på henns blogg är rätt bra. Sen är det ju rent hyckleri av Jonas Brännberg - han skänker delar av sitt arvode till partiet så han är minsann ingen pamp. Men inte blir det fler undersköterskor i äldreomsorgen av det? Men på min inrådan har arvodets satts till ett maxarvode. Om någon av någon anledning inte kan ställa upp i den omfattning som krävs har man möjlighet att ta ut ett lägre arvode. Under innevarande mandatperiod har det funnits gruppledarer som varit frånvarande i så stor utsträckning att en sån möjlighet borde ha nyttjats!

Ja, sen var det ju valärenden i en räcka lång. Och så avslutade vi sedvanligt med Nu tändas tusen juleljus..Och saknaden av Lennart Lindström var stor och påtaglig.

Och håll er inomhus - det är utomordentligt halkigt - och halkan kommer uppifrån så eventuellt grus och sand blir väl infrusna och inbäddade.

Kommentarer
Postat av: Lars

GOD JUL Önskar jag Dig verkligen, som Du sköter Dig och oss!! Men Du på tal om motioner, beviljade dyl. så hade vi visst en i slutet av förra årtusendet om utsiktstorn på Ormberget. Blir det nåt?

2006-12-20 @ 18:28:24
Postat av: Ylva Mjärdell

På tal om äldreomsorgen.Jag har kommit till himmelen eller så kom tomten i förtid.Jag har börjar arbeta på Fyren avdelning 4.Underbar,kompetent och engegerad personal vars omsorg genomsyras av värme.En Chef,Agneta som jag tror nog hon har vingar där in under kläderna för hon är så snäll och mänsklig.Men allra mest,alla dessa underbara äldre människor man träffar som är så fina,så snälla och så tacksamma.Som har så mycket att ge.Om ni frågar mig så har Fyren allt som behövs för att göra hela Luleå stolt. Det tyckte jag faktiskt redan innan jag parkerade skorna där.Men ni ska alla veta att det är full rulle och raka rör,tyvärr inte mycket tid att använda till den där guldkanten våra äldre så väl förtjänar.Men i alla fall,Fyren är bara sååå bra! :O)God jul och Gott nytt år önskar Ylva som ska vila både fötter och rygg en stund på soffan!

2006-12-20 @ 20:17:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback