Baylan kommer efter

Det är lite patetiskt att se skolminister komma efter så fort han kan. Han levererar gamla folkpartiförslag på löpande band. För övrigt en känd socialdemokratisk metod även kommunalt - man kan inte ta kloka förslag om det kommer från andra partier. Förslagen måste sjunka undan i allmänhetens ögon för att sen återkomma som s-förslag i annan förpackning.

Men nu är det för bråttom för det. Baylan inser att skolfrågan kan ha en avgörande roll för vem som ska få regera efter valet.

Så nu har han inte tid att vänta - nu ska skolk redovisas och ordningsregler ska införas i skolan. Dessa "Janne Björklund förslag" som hårt kritiserats av sossarna och ställt Björklund i skamvrån är nu högsta sanning.

En skola i Bålsta har redan infört ordningsregler. En elev har skickats hem för att han inte velat följa regeln att ta av sig ytterskorna. Nu träder mor och son på bild i Expressen och ifrågsätter detta. Uppenbarligen vill de ha stöd - men för gud skulle skicka hem en Super Nanny istället!

Fast orolig blir man när man läser följande uttalande från Skolverket:

"- Skolan får inte göra egna ordningsregler som bryter mot skollagstiftningen. Eleven har ju rätt till undervisning, säger Eva Ulveson, jurist på skolverket."

Vi måste - på alla plan - bort från ett samhälle där offren straffas hårdare än gärningsmännen. Vid små som stora incidenter!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback