Morgonkommentarer - innan skurhinken (återuppstått inlägg)

Har just skickat iväg mina tidningskommentarer på den sändlista som innehåller de 25 personer som har en avgörande roll för hur det kommer att gå för folkpartiet i valet här i Norrbotten. Mediabevakning är en viktig del. Att svara på påhopp och göra tillrättalägganden. Omvärldsbevakning kan det kallas med ett finare ord.

Inga kioskvältare i dagens tidningar precis. Men här några av de noteringar jag gjorde i mina tidningskommentarer.

Ditt hör att granska de poltiska motståndarlagen. Kan inte låta bli att känna en viss beundran för Bosse Strämbäck, vänsterpartist från Boden, som gång på gång lyckas vända sina tillkortakommanden till något postivt. Det har varit många upprörande fall med barn som kommit i kläm, som nekats personliga assistenter. Incidenter som gjort att enskilda kommit i kläm och som aldrig borde ha skett i en väl fungerande verksamhet. Men Bosse lyckas få mer pluspoäng för att han rättar till än minuspoäng för att det överhuvdtaget kunde få ske. Det kan väl också ha att göra med att oppo(S)itionen är näst intill obefintlig i kommunen.

Noterar att varje landning som sker på Kallax  (Cargo) får stor medialuppmärksamhet. Misstänker att det är en medveten marknadsföring för att hålla lågan om Kallax Cargo brinnande.

Apropå att granska motståndarlagen så kan jag konstatera att Kd har en ny och fräsch spelare i forma av Erika Josbrant. I dagens NSD skriver hon (återigen) lusen av Börje Lööw. Hon åskådliggör på ett förträffligt sätt hur hans poltiska arbete i stor utsträckning åtgår till att lägga upp strategier för att han ska kunna ta åt sig äran utifall något positivt blivit till.

Gifta sig kan man göra  - och kreativiteten för formerna verkar inte ha någon begränsning. Att japaner och engelsmän verkar köa för att gifta sig i Ishotellet kan man förstå. Men hur man kan falla för att gifta sig "i skenet av levande ljus på en utbränd raketmotor". Vid Esrange i Kiruna och utan att ha någon anknytning till vare sig Kiruna eller rymdraketer

Min far,  gammal NSD-tryckeriarbetare, har ett uttryck från hans tid  som användes skämtsamt om konkurrenten: "Norrbottens Kuriren alltid steget efter." Konstaterade att när det gäller lokalredakltion i Haparanda är det precis tvärtom.  I spåren av IKEA-etableringen har nu först Norrbottens Kuriren och nu också NSD beslutat att återöppna sina lokalredaktioner.

I Luleå hotas 45 pedagoger av att få sluta. Ett resultat av den tillfälliga och ryckiga statistikpolltik som nuvarande regering består oss med. Vernersson pengarna är slut.

Dammsugare och skurhink väntar. Näst träning det mest effektiva sättet att rensa "spam" från hjärnan och att komma igen med nya friska tag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback