Snuttar från tidningarna

Spriten blev Rolf Degerlunds fall. Hans nya karriär i Malmö fick en snöpligt och tråkigt slut. Spriten (och droger) skördar fler offer än jag tror samhället har grepp över. Läs mellan raderna på alla små nyhetsnotiser.

Grattis till Olle Lindström, 70 år idag. Undrar fortfarande om fenomenet att alla numera ser så pigga och alerta ut upp i hög ålder beror på en faktiskt förändring eller på att jag själv flyttat fram ålderspositionen?

Anna Grönlund Krantz sägs ha flyttat ner våning för våning i riksdagshuset. Och detta i takt med att hon avancerat i partiet. Partistyrelsen - partiledningen- vice gruppledare - gruppledare. Finns det någon våning längre ner när hon blir partiledare?

Arosenius "buspojkegrej" engagerar! Sju insändare i Norrbotten Kuriren och tre i NSD. Plus artiklar i NSD. Arosenius säger sig ha haft en genomgång med de som jobbar närmast honom och de vill att han sitter kvar. Hade han förväntat sig något annat svar?

Luleå kommun fortsätter att vara njugg mot fristående skolor. Uttrycks bra i NK:s lördagsnoterat "Det hörs bara suckar och stönanden från de kommunala korridorerna om hur jobbigt det är att anpassa sig till en mindre kostym."

Desto generösare är Bertil Bartholdson, vänsterpartiet och Jonas Brännberg Rättvisepartiet. Även kallade pojkarna med guldbyxorna - uppkallade efter en TV-serie om en pojk som plockade upp obegränsat med pengar ur sina fickor. Nu vill Bertil ha gratis buss för alla över 70 och Jonas värnar om billigare nattaxa för ungdomar. Vällovligt både ock - men först skulle jag vilja se en sänkning - halvering - av färdtjänsttaxan för de som är så sjuka att vare sig dag- eller nattbuss är aktuell.

Tanken bakom färdtjänsten är och var att göra samhället jämlikt - även för de med funktionshinder. De skulle kunna åka färtjänst för samma pris som kollektivtrafiken. Idag kostar det dubbelt kollektivtrafikens ordinarie taxa.

För övrigt blev tydligen Bertil sur för att jag skrev att deras närradiosändningar var så tråkiga - han kom aldrig och gjorde den intervju jag lovat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback