Godmorgon!

Sunderbyn klockan 05.45

Har just skickat min "tidningskrönika" till det tjugotalet mottagare som finns på listan. Där kommenterar jag innehållet i Norrbottens Kuriren och NSD. Och pekar på om det är saker som bör bemötas av någon eller några förtrooendevlda. I dag var det väl inga kioksvältare precis.

Klockan 09.00 idag startar Kommunfullmäktige. Om ni befinner er i fyrkanten på kan ni lyssna på sändning från detta på 89.3 Mhz.

Försäljning av bibilioteket, införande av allergironder i skolorna, jobbgaranti vid socialbidrag, avfallsplan hinns med att diskutera inom de fem första paragraferna.

Vi fortsätter med en motion som handlar om tekniska nämndens upphandlingar. Och fortsätter med upphandlingsärenden. Rättvisepartiet och Vänstern har i var sin motion krav på att kollektivavtal ska finnas med vid upphandling. Maria Salmgren har en artikel om detta i NK som ni nog tyvärr inte kan läsa på nättidningen.

Den stora ideologiska rysaren (jag skämtar) blir nog när vi ska bestämma om Kommunfullmäktige ska börja 09.00 eller 13.15 framöver. Bandning och TV-sändning av fullmäktige är två motioner som ska behandlas.

Många interpellationer som ska besvaras. Själv har jag tre frågor som jag borde få svar på. Frågan om varför man nekas att fjärrlåna vissa böcker och om policy vid försäljning av mark har jag fått svaren på. Jag ska återkomma till dessa svar efter fullmäktigedebatten. Men jag kan avslöja redan nu att jg inte känner mig nöjd och glad över svaren. Här krävs förändring. Frågan om den felaktigt nyttjade handikapplatsen, parkering, har jag inte fått svar på - och inte heller besked om att svaret dröjer vilket är anmärkningsvärt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback