Gentlemannen Ögren?

Eftersom tidningen inte kommit än hinner jag med en kort reflektion från mitt lyssnande av landstingsfullmäktige i går. Med risk för att 24-timmars blodtrycksmätaren - som fortfarande spänner runt armen . skulle slå i taket lyssnade jag.

Två korta saker som jag noterade:

Ögrens oförblommade frieri till Sjukvårdspartiet - inte lika kritisk till deras förslag, sa Kent Ö, beror på att det inte skrivit ut lika mycket detaljerade siffror. Nä, det stämmer väl bättre med sossarnas egna förslag där det tydligen återstår att skriva "detaljerna" om var de ska spara 160 miljoner. Men det kommer - säkert inte före valet - men i god tid till Jul.

Det andra är att det var uppenbart hur Kent använde härskarteknik. Mot garvade politiker som Stefan T och Jens var det närmast stamning på gång. Mot "mellansorten" - duktiga debattörer som Erik Lundström, Bo Hultin var han försiktig ungefär som när man tar sig fram på nattgammal is - lite trevande. När det sen kom till mer av rena fritidspolitiker - Anna-Stina Kero till exempel utnyttjade han sitt kunskapsövertag - en fritidspoltiker som Anna-Stina kan inte avkrävas samma detaljkunskaper  som heltidsarvodere landstingsråd - och avkrävde henne svar i detalj. Lite djurisk instinkt - ungefär som i naturen - ge sig på "de sjuka och svaga först".

Det finns faktiskt en gentlemens agreement även i politiken att inte i debatter ställa orimliga krav på fritidspolitiker.

Men å andra sidan - vem har sagt att Kent Ögren skulle vara  en gentleman?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback