Inget nationaldagsväder?

Inget nationaldagsväder? Ja, eller så är det precis vad det är om jag nu ska vara gnällig. 10 grader och mulet. Men om jag ska vara positiv så är det inget regn i alla fall.

Nästan 12 timmars sömn igen. Börjar inse att jag skaffar mig ett uppdämt behov av sömn genom att konstant kanske sova någon halvtimme/timma för lite. Så det får vi åtgärda.

Folkpartiet kan bli valets Joker skriver Svenska Dagbladet (tror jag det var). Folkpartiet kan antingen bli valets vinnare eller förlorare. Låt mig säga att vi är van. Sen jag började i början av 70-talet har det aldrig hänt att vi sagt efteråt att det här var precis lagomt. Visst, det har varit grader i helvetet, men undras om det inte varit värst när vi inte varit vare sig det ena eller andra.

Nu har jag läst i flera dagar om en Isaksson som klivit av. Så nu har jag varit tvungen ta reda på vem Isaksson är. Landslagets - ja det är bara fotboll som gäller nu - målvakt. Måste erkänna att även om jag gillar att se på fotboll så har jag ingen döpejl på vad spelarna heter. Och så här strax före ett stort mästerskap blir allts så hysteriskt att jag tappar orken att följa med.

Måste också tillstå att jag hellre se årgång 97 och 98, tjejer, spela än landslaget. Trot eller ej - men mer underhållning är det! Där kan du också njuta av publiken - med farmödrar som beter sig alldeles invrigt och stolligt.


På TV 24 (heter det så det rullande nyhetsprogrammet) så verkar det som om Stockholms blodbad ska gå i repris. Affärerna uppmanas att hålla öppet som vanligt men att plocka in lösa föremål som café möbler och dylikt. Polisen för förtegen om hur stor styrka de har. 200 poliser sias det om. Men skicka för tusan ut 10 brandbilar också. Vi kan vara humana och inte ha alltför iskallt vatten - jag tror det kommer ha avsedd effekt ändå.

Det måste bli ett slut på det som fördärvar för vanligt folk. Har just haft en mailkorrespondens med en mamma vars son blivit avstulen en kåpa från mopeden. Och flera av hans kompisar har också blivit av mig grejor och/eller fått mopederna vandaliserade. Polisen vet ungefär vilka det är och säger att de är rutinerade och professionella trots sin ringa ålder.

Luleå håller på att på den fronten utvecklas till lilla Stockholm - det är dags att vi alla vaknar.

Nu har bloggen fått en kvart - så nu rusar jag vidare och ska riva lite kojor som Sara och Lisa byggt lite här och var i lägenheten.

Vi ses på Floras kulle klockan 11.30 hoppas jag!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback