Lyssnande parkeringsautomater?

Ja, nu är jag ledig igen. Har just ätit färsk stekt strömming med mandelpotatis hos föräldrarna. De är ju förstås stekta i floder av smör - panerade dessutom så att de drar till sig tillräckligt. Jag vet hur vansinnigt goda de är - men numera får jag inte bara skala potatisen utan också strömmingen. Och så bara två - så måhända jag klarar poängen idag.

Karin hade i en kommentar till mitt inlägg om 121 000 i månadslön funderat om jag hade någon förklaring till att personer med små inkomster ändå röstar på sossarna trots de höga lönerna de "unnar" sig själva och trots de maktmissbruk de ägnar sig åt. Och trots ständiga överträdandet av dödssynden girighet.

Nä, det har jag inte. och jag måste villigt erkänna att ibland funderar jag vad tusan man har för nytta av att försöka vara ärlig och hederlig. Och det är ju inte underligt om de som lever mycket mer på marginalen än vad jag någonsin har gjort börjar fundera i de termerna.

Jag skickar då och då en tacksamhetens tanke till farmor Hilda förmaning och knappnål och silverskål. Och om att inte vara girig och avundsam. Det viktiga var att man var hel och ren under - i fall det hände någon olycka så man hamnade på lasarettet.

Fast idag när jag hämtade Kerstin på Kallax greps jag av girighet. När jag stoppat fem enkronor i automaten tänkte jag det räcker - vi är klar på en kvart. Men fick ingen biljett - läste och där stod att man var tvungen att betala för en halvtimme. Desperat sökte jag i plånboken och hittade en femkrona. Jag vet inte om jag tänkte högt - men jag tänkte att nog tusan var det girigt att jag inte kunde på betala för en kvart. Och kling - samtidigt med biljetten fick jag tillbak femkronan.

Tack Luftfartsverket för att ni lyssnar och tar åt er kritik!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback