Dagens sociala insats

Nu är jag tillbak till jobbet efter dagens social insats - hämtat far - skjutsat till tandläkaren - och åter till Sunderbyn. Andra tandläkarbesöket idag + att mor varit till läkaren. Kusin Kerstin är en himla tillgång som klarade första varvet åt mig. Lite välbehövlig tid intjänad.

Så har jag fått inbjudningskortet till kungamiddagen. Alla som jag berättar det för tycker att det är så himla roligt. Med risk för att beskyllas för att vara emot kungahuset måste jag säga att det är absolut  lika roligt att ha sina barnbarn på besök - vilket var inplanerat innan denna middag.

Nu hör det till saken att jag väl har ett horn i sidan till kungen för att han valde Silvia istället för mig. När jag var i koltåldern hade jag lillprinsen som fästman. Mina framtidsplaner var glasklara. Jag skulle gifta mig med lillprinsen och bli hårfrisörska. Elaka vuxna påstod att skulle få en sur svärmor i form av Sibylla och att jag inte skulle få bli hårfrisörska för henne. Min kärlek var verkligen intensiv och jag hade en vältummad bok med bilder av kungafamilen i allmänhet och den lockhårige lillprinsen i synnerhet.

I mitt vuxna liv är mitt förhållande till kungahuset att jag med hjärnan inser att det är ett sjukt system och lite synd om de som föds till sånt här och inte får bestämma över sina liv. Fast med hjärtat tycker jag ju det är mysigt med kunglig prakt och våra numera vuxna, vackra kungabarn.


Och så innnan jag tar nästa pass på jobbet. Ett stort, stort grattis på namnsdagen till min forna ombudsmannakollega Maud, numera partiledare för för centerpartiet. Förlåt Maud, för min försumlighet att inte komma ihåg det redan i morse. Med den nervositet som verkar finnas bland våra borgerliga kompisar - eller främst deras ledarskribenter - är det väl bäst att jag bedyrar att det verkligen kommer från hjärtat. Annars är det väl risk för att det läggs in i det försåtliga mönstret av vinglande och kannibalistiska folkpartister.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback