Skrammel från högra sidans spöke

Lennart Bodström, fd minister har besökt Jokkmokk. Osökt började jag fundera i termerna vilken historia och vilka skandaler var det som fick honom på fall. Var det girigheten, eller? Eller var han bara inkompentent. Något klingar i alla fall! Någon kanske vet bättre!

Det som var utannonserat som ett samtal om äldrepolitiken i PRO-lokalen i Jokkmokk  men enligt Kurirens nättidning började det som ett mycket klassiskt valtal där "den högra sidans skamlösa spöke fick rassla med sina kedjor."

Varför inte prata om hur det är idag! I socialdemokraternas Sverige! Där människor far illa i vården, där gamla behandlas som boskap (Älvsbyn), där skolans misslyckande blir katastrof för många enskilda barn (på de flesta håll), där offentligt anställd personal inte känner sig uppskattade, där vi inte kan vara trygga ens i lilla Luleå. Där försäkringskassorna bedriver statistikpolitik och tror att människor blir friskar bara de kommer ut ur kassans statistik. Där statliga företag, som styrs av den socialdemokratiska regeringen, beter sig som brukspatroner som de beskrivs i de värsta nidbeskrivningarna. Ett socialdemokratiskt Sverige där girigheten, våld, förråelse och en embarmelig människosyn breder ut sig.

Socialdemokrater oavsett det är fd ministrar eller småpåvar lokalt så  talar de om hur illa det ska bli om "högerspöket" får rassla.

Men vänner  varför inte tala om nuet - hur bra  det är  i dag - i socialdemokraternas Sverige, Norrbotten och Luleå? Eller tycker ni inte så?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback