Dubbla böter - drevet går!

Inte vet jag om det var för att jag tände ett ljus för Sten igår men inatt eller rättare sagt på morgonsidan har jag fått böter - två böteslappar. Jag kom körande någonstans ute på Björkskatan och helt plötsligt på höger sida stod det poiser. I par två om två med kamera och pilbåge (!)- Säkert en 6-7 par i en lång rad med jämna mellanrum. Själv höll jag just på att dribbla med att sätta fast säkerhetsbältet med bilen redan på rull (jo, jag erkänner jag brukar göra så ibland).

I alla fall klarade jag mig ända till jag nästan var framme i stan. Där var det en riktig tullstation där polisen överräckte två böteslappar. Den ena på 1 800 kronor för att jag hade haft en löst pannlock i bilen. "Som en levande projektil", sa polisen när jag undrade. Den andra var mycket värre - men ingen ville säga vad det var - dock skulle de inget yppa till pressen. Varvid jag tittade över deras axel och såg fotograf Ström från NSD och tidningschef Bergman där bakom - flinande!

Jag skulle kunna skriva flera A4 blad om alla tokigheter i drömmen - men det tänker jag inte göra. Det märkliga med drömmar där jag kommer i håg allt i detalj är att till lunch är det mesta glömt. Kanske skulle vara roligt någon gång att gå drömtydningskurs. De lever ju med ett anteckningsblock för att just skriva ner sina drömmar precis när det vaknar.

Apopå att tända ljus så vet jag visst att det är idag man ska tända. Men jag kom på att jag har så himla många att tända för. Både riktigt döda och levande döda. Det senare brukar jag göra genom att delta i manifestationen för drogernas offer - men i torsdags missade jag det.

Och nu är jag med ny tvättmaskin - den kom i torsdags men i går eftermiddag premiärtvättade jag. Hade tänkt starta tidigt idag - men det blev sent i går kväll så jag vaknade inte förrän tio i åtta.

Och jag är med någonting annat nytt också - men det ska jag ägna mig åt idag - varvat med tvätten - så när jag ser om jag får liv i den får ni veta.


Inget riktigt hett politiskt - men en oerhört tragisk olycka nere i Skåne med fyra döda ungdomar. Fyra familjer för vilka hela tillvaron slagits i spillror. Idag ska jag vara extra försiktig med språkbruket om kriser och katastrofer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback