Fördel Fritz Olsson huset?

Jag vill bara i all hast tipsa om en läsvärd artikel i dagens Norrbottens Kuriren. Mats Risberg, konstnär och Jan Wikström, arkitekt slår ett slag för bevarande av Fritz Olsson huset.

Nu börjar jag ha ett bra gäng med mig! Eller Hur Gerd och Niss?

Jag är lite bränd att använda bilder - upphovsmannarätt och sånt - men har någon ett foto av fasaden på Fritz Olsson huset så skulle jag gärna vilja ha den för publicering här. För att visa upp för forna Luleåbor - som morbror Sture i Bollnäs och Anita i Gävle (den senare mental Luleåbo sen studietiden i Luleå).


Kommentarer
Postat av: Anna Grönlund Krantz

Funderar just på det där med bilder tillsammans med min syster Emma (som hälsar). Vi undrar nu om du har fått bort "stripsen" på bilen eller om det fortfarande finns möjlighet att "kyssa Ylva"?!

2006-11-28 @ 15:25:43
Postat av: Magnus

Wikström är svår att glömma, har haft karln som lärare (vänster långt ut i fingerspetsarna)... tror några av hans mest använda ord för saker han själv inte varit med och ritat var "bränn ner skiten"... säkert med en hel del ironi, men han var svårläst! :)

Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Vi är inte så värst oroliga åtminstone inte jag för jag tror att Gerd och jag har Kalle Petersen med i vårat gäng.Så nog får vi ytterligare en tjusig byggnad i Luleås absoluta centrum vad som är synd det är att du har "folkpartisten P - G" i ditt gäng - han borde vara med oss.

2006-11-28 @ 17:54:18
Postat av: Jens

Nä du jäklar kör vi! Ska vi kedja fast oss i klockan utanför Frittes redan nu eller ska vi avvakta?
Jag har sett alldeles för många goda exempel runt om i Sverige på hur man kan bevara husets fasad och karaktär även vid om och utbyggnationer för att gå på den enkla varianten att huset är i för dåligt skick att bevara.
Så Nisse, vi siktar högre! Både bevara huset och få en fantastiskt ny byggnad i centrum.

MVH/ Jens

2006-11-28 @ 19:20:52
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Nja - Jens man kan aldrig både äta "kakan" och ha den kvar vad är det som är så utomordentligt snyggt
i detta Fritz Olssons hus??????????? Tyvärr så kan jag då inte se detta som annat än ett ruckel som måste ge plats för ett hus lika vackert som det nya kulturhuset som i sanning är en riktig pärla eller rentav en diamant.Det behövs flera sådana i Luleå och då speciellt i centrum något som tillresta turister aldrig kan glömma. Dit hör absolut inte fasaden i F O huset.

2006-11-28 @ 19:50:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback