Mandatperiodens första?

Nu är frågorna ställda till socialnämndens ordförande. Och efter kontakter med mitt socialnämnds folk känns det ännu mer befogat. 75 gamlingar har beviljats bistånd i form av äldreboende men kommunen har inte lyckats ordna detta. Och så ska vi ha i beaktande att hjälpbehoven ska vara starkt uttalade innan bistånd kan komma i fråga. Och detta har inte diskuterats i nämnden. Skandal!

Kan undra om detta är mandatperiodens första interpellation? Men säkert är i alla fall att det kommer vara många motioner till första sammanträdet - många nya ivriga som vill förändra - om inte världen - så i alla fall i kommunen!

Om jag bodde i Kalix kommun skulle jag motionera om att byggnadsminnesförklara gamla skolhuset i Västannäs - det som håller på att rasa. Kalix kan väl få sitt lutande torn?

I alla verkar ju Kalix inspireras av andra - Krazy Kalix ska de nu lansera. För mig för det tankarna till något annan Crazy - Crazy Horse. Är det det den imagen de vill ha?

Och jag hoppas verkligen att Mattias har elefanthud. Vilken utskåpning av den semesterutvilade Östman. Nästan på gränsen...I alla fall torde han - Östman - nog få erbjudande om kampanjsekreterartjänsten i aktionsgruppen som vill avsätta Mattias. Nå nu räcker  den nyinhämtade kraften till att hyvla av några till av bara farten; Björnström, Lindström, Wikström och en liten släng till Conny Sundström också.

Nu ska jag faktiskt åka ut på lunchen och hälsa på min sonhustru på Fina rum - den affären ska ni besöka vid tillfälle - det har stuvat om lite i sortimentet - till fördel för min plånbok i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback