Psalm 285

Programmet för dagens gudtjänst låg instucket i psalmboken. Psalm 285 "Det finns nåd i herrens godhet" eller "Det finns glädje bortom graven" som jag föredrar att kalla den - det är refrängen som varit lättare att komma ihåg. I alla fall - var detta slumpen att det låg precis där? Sneglade på Camillas och på damens till vänster. Deras program var instuckna på helt andra ställen i psalmboken. Så det var nog vår Herres flört med mig.

Det blev en trivsam tillställning - jag trivs i kyrkan -faktiskt. Roligt med de modernare gudtjänsterna där även kyrkvärdar deltar aktivt.

Jag är lite mallig att jag faktiskt kan både trosbekännelsen och Fader Vår utan till. Kunde kanske jag ska tillägga - jag vill gärna halka tillbak till den gamla versionen, Men trot eller ej jag kunde både tros- och syndabekännelsen utantill redan om 7-8 åring. Men någon dröm om att bli präst har jag aldrig haft - men däremot om att jobba inom diakonin.

Malligast av allt var jag över Marjatta som klev fram inför församlingen och berättade om hur hårt livet farit fram med henne. Inte ens jag hade haft hela bilden klar för mig.

Sammantaget kan jag konstatera att vårat skyddsnät inte fångar upp alla - långt därifrån.

Och sen har jag varit på middag hemma hos kusin Kerstin.

Så nu måste jag vila middag en timme eller två innan jag ger mig på de kommunala handlingarna. Två sammanträden i morgon - varav ett är mandatperiodens första.

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

På tal om kyrkor.Katolska kyrkan var alldeles nybyggd och jag ville väldigt gärna göra ett besök så glad i hågen frågar jag min gamle gode vän och granne:-Vad tror du,ska vi gå och titta i katolska kyrkan här någon dag?-Nää säger min granne med eftertryck - Då måste man ju ha på sig en lustig hatt och blåsa i trumpet och det har jag inte lust med!!

2006-11-26 @ 23:44:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback