"Torkild" hetsar inte!

Men vilken riksdagsledamot vi har - Torkild Strandberg från Landskrona. Dessvärre kommer han nog att bli kommunalråd om några månader och lämna riksdagen.

Vi har haft en intern träff ikväll där han berättat om upplägget för deras valrörelse. Där - i Landskrona - där de gått från 4 til 5 till 8 till 12 mandat i fullmäktige. 1994 till 2006!  Två partier som gick fram - folkpartiet och (dessvärre) Sverige demokraterna.

"Lev i sanning" var hans näst intill "gudeliga"  råd till oss. Jag tycker nog jag gör det - men belöningen kommer väl i himmelen?

Jag tror vi har många "Torkild" i vår riksdagsgrupp - inte utåt så kända men fantastiska personligheter. Jag har ju upplevt några - tänk att namnen försvinner - vad hette han min långe gänglige vän från Borås som var så fascinerad att när han trodde han var framme när han landande på Kallax  -  så åkte vi vi i 25 mil till Gällivare. Gustavsson var det inte - Ville någonting!

Jag återkommer i ärendet  när jag smält kvällens sanningar - det tar nog ett tag - men i annat återkommer jag i morgon!

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

På tal om sanning.Den franske filosofen Emmanuel Levinas skriver så klokt och vackert om våra möten med andra människor. Om hur vi trots att vi alla är annorlunda kan mötas..

"Upplevelsen av den andra som den radikalt 'annorlunda' som har denna grund är relationsskapande och värdeskapande till sin karaktär. Den utgör grunden för en ovillkorlig respekt för den andre. 'Jag' vet att en annan människas livsöde med alla dess konkreta händelser, livsomständigheter, förvecklingar, påfrestningar, val etc aldrig kan avtäckas och bli fullt synligt för 'mina' ögon. Däremot kan jag alltid berikas i det öppna mötet med den andre. I sin 'annorlundahet' skapar den andre nytt ljus över min egen existens. I min 'annorlundahet' skapar jag nytt ljus över den andres existens.
Den respekt för 'den annorlunda' som växer fram när en människa förhåller sig existensutforskande skapar ett etiskt imperativ som säger att det är orätt att kränka, förödmjuka och förnedra en annan människa oavsett varje form av konkreta omständigheter. Det säger också att jag inte har rätt att döma 'människor' eftersom en annan människas historia och livsöde aldrig kan avtäckas och bli fullt synligt för mina ögon. Jag har bara rätt och ibland skyldighet att döma eller ta avstånd ifrån enskilda handlingar, förhållningssätt, idéer etc. "
Ha' en kärleksfull helg med många kramar/Ylva

2006-11-17 @ 15:24:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback