Vadå demokrati?

Jag tror det tvillat om för landsting(s)folket. Här bröstar Kent Ögren upp sig och ifrågasätter valutskottets rätt att föreslå ordförande för revisionen. Han påstår förnärmat att det är att sätta sig över beslutet som togs av landstingsfullmäktige i går. Vad då igår? Varför tas frågan upp idag igen. Jag blev helt ställd - och tvingades lyssna vidare.

Så småningom framkom det att det beslut som tagits var reglementet där det står att revsorer ska väljas och att de bland dem ska utses en ordförande. Man tack och lov  så står det ännu inte vilken partibeteckning personen ifråga ska ha.

Vem försökte Kent Ögren skrämma! Om han däremot hävdat att man inte ska utnyttja majoriteter där maktpartierna inte utnyttjat proportionaliteten så hade jag förstått honom bättre. Så är det! Men eftersom sossarna "glömt" sitt löfte från förra valet - att minoriteten skulle inneha ordförande posten så fanns det goda skäl att frångå den regeln.

Nu slutade omröstningen tyvärr till sossrnas fördel - men en från vänstergänget lämnade en blank röst - om man nu kan utgå från att inte någon/några från respektive sida kvittade ut varann.


Nu ska här ätas viktväkarmat och sen ska jag till Aula Aurora för ett seminarium om internationella affärer. Flera av "våra" företag i Teknikbyn Aurorum deltar i panelen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback