Vilket mörker!

Vad härligt det är att vakna upp till dessa mörka mornar. Bara det nu skulle stabilisera sig och bli 5-10 grader kallt. Otäckt nära nollstrecket idag.

Dock präglas tidningarna av ett annat mörker som är mindre roligt. Högstadietjejer vid Kråkbergsskolan - skolan jag nästan når om jag sträcker ut handen genom dörren - har tydligen gått bärsärkagång på folkhögskolan i samband med lunchen. Nu förefaller det inte vara något nytt problem utan har tydligen pågått en tid och snart sugit musten ur lärarna. Alltså - jag visste inte att vi hade föräldralösa barn i Sunderbyn. Eller?

Och fönsterkross på Furparksskolan vad fjortonde dag enligt en insändare i Norrbottens Kuriren. Låter på insändaren som om det pågått hela hösten. Vad har det vidtagits för åtgärder för att stävja detta?

Och inom äldreomsorgen ytterligare mörker. Luleå har 75 personer som inte kunna få äldreomsorgsplats trots behov. Det är ingen förmildrande omständighet att 27 tackat nej. Förmodligen har dessa erbjudanden varit "förvisning" långt bort från deras hemområden. och socialchefen kan inte svara på varför det är så här. Men jag lovar er att socialnämndens ordförande ska tvingas att svara både på varför det är så här och vad han tänker göra åt det.

Och i Jokkmokk har alliansen nu tagit över - första fullmäktige med nya gänget. Och nu har tydligen moderaterna krupit in i alliansen med sitt enda mandat. "Med svansen mellan Brösthen" kanske man jag säga. Den gode Karl-Erik Brösths förklaringar är krystade - men låt gå. Christel och Gunilla har i alla fall redan lyckats lyfta fram förskolan, ökat stöd för dysfunktionella samt en värdighetsgaranti för äldre. Snyggt jobbat, tjejer!!

Ja, idag fanns med mycket i våra lokaltidningar att tycka till om och kommentera. Få se om jag får någon stund över senare idag.

Till er alla från mig - ha en riktigt bra dag och kom ihåg att livet är NU!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback