Media har svårt med personvalet

Media har lite svårt med personvalet. Och jag med för den delen. Det är lätt att glömma spärren på 50 röster när procentsatsen rasar i höjden. Själv gjorde jag både Pia Åhman i Älvsbyn och Mona Kumpula i Pajala till inkryssare i mina tankar. Och båda har gjort fantastiska resultat - men ingen av dem når upp till 50 röster.

Nu ser jag att NSD spekulerar i vad Henryk Nowakoski i Boden ska bli. Hur personvalet påverkar. Henryk Har fått 46 röster och Carola som toppar listan 24 röster. Vad avser personvalet så påverkar det inte alls eftersom ingen av personerna blir personvald. 64% av fp-Bodens väljare valde att rakt av stödja den lista som låg och ingen kandidat har tagit tillräckligt mycket kryss för att ändra på den valordningen. Sen är det upp till medlemmarna att utse gruppledare och personer till eventuella uppdrag.

Idag är det annars höströjardag - sommarblommor bort och höstljung in - eller i alla fall på bron. Ljung ska inte tas in i hemmet - det sägs medföra sorg och elände. Och sån gammal visdom måste vi hålla på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback