Heder och samvete

Undrar om det ens står så på deklarationsblanketten längre? I alla fall ska jag jag en snabbdate klockan åtta och hjälpa Janne att kryssa rätt ruta och möjligen också skriva under sin deklaration. Eller om vi SMS:ar iväg den. I alla fall en enkelt jobb md deklarationen som han väl skulle klara att göra själv - men det är många som vill ha lite extra trygghet i sin kontakt med myndighetssverige.


Det finns en historia om att ställa en fråga till en man om han spöar sin hustru. Och hur han än svarar så blir han skyldig. Lite så är det väl med den så kalla spionaffären och folkpartiet. Det är omöjligt att som folkpartist i alla fall gå in och lägga tillrätta. Därför känns det skönt att debatten i någon mån - säger någon mån - hyfsats. Glad åt dagens ledare i NK liksom ett inslag i TV i går kväll som jag förvisso bara såg i vänsterögonvrå. Det var en intervju med någon fd chef för datainspektionen som också gav lite proportioner om att detta faktiskt inte är i klassen landsförräderi.

Själv ska jag läsa Noterat en gång till. Den handlar om en facklig strid om 4 minuters arbetstid hit eller tid. Första gången jag hörde talas om arbetstid på mindre nivå är 5 feminuters intervaller var när Metall förhandlat fram ett avtal om arbetstid som slutade med 37 minuter. Var finns glädjen i arbetet om man är nere om räknar minuter i den nivån?

Men sorry - NK har inte lagt ut den på nättidningen än.

Annars var det verkligen inte så mycket av kioskvältare i lokaltidiningar. De stora drakarna har jag inte hunnit titta på än.

Utan att ta ställning till alla fakta i artikeln tycker jag att Bo Hultins inlägg om Kamajokk är riktigt välskrivet. För er som vill riktigt sätta er in i frågan har ni nu sen tidigare bland annat Jan Olov Westerbergs försvar av länsstyrelsens beslut att tillgå. Och jämföra och skaffa er en egen uppfattning.

Och så sitter jag här och filosoferar utan tanke på tid - hej då!


Kommentarer
Postat av: Berndt

Det finns en annan historia idag i lokalbladet om gällivaremannen som spöat sin flickväg flera ggr. Han får skyddstillsyn och behandling som ska stävja hans aggressivitet. Jag tycker han skulle fått 8 mån fängelse - och behandlingen bakom galler! Det är fel att kunna begå våldsbrott och få strafflindring bara för att man är gråtmild i rättssalen. Nej, sätt dom i finkan och låt dom provkröka innan dom släpps ut.

Postat av: Ylva Strutz

Det är väl okej att göra ett försök med behandling - men bara skyddstillsyn låter ju inte klokt. Särskilt som jag hört att det var extremt jobbigt att lyssna till vad som utspelat sig.
Skrämmande var det också att läsa i Håkanssons krönika (NSD i lördags) att mindre än hälften av de tio 16-17 åringar som var inför skranket för den omfattande skadegörelsen på Bergviksskolan hade någon förälder med sig!

2007-04-11 @ 08:58:49
URL: http://strutz.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback