Resten del 3 och slut!

Bidrag till till socialnämnden för att jobba mot prostitution och människohandel.

Motion, från sjukvårdspartiet, om att presidiet ska ge en kort info om vad motionerna innehåller när de kunggörs som inlämnade till fullmäktige.

Förslag om att medborgarförslag ska permanentas men kunna ha en annorlunda beslutsgång än idag. En del medborgarförslag ska kungöras i fullmäktige men svaret ska kunna ges direkt av nämnden utan att passera gå ... fast jag menar passera fullmäktige igen. Medborgarförslag av mer öergripande karaktär ska dock diskuteras och behandlas av kommunfullmäktige - så ligger förslaget till beslut - som det rådde stor enighet om.

Så ska vi nu ytterligare bland äpplen och päron. Kommunen ska bli bank till sina egna bolag. Aurorum Teknikbyn AB ska få sina lån övertagna av kommunen och så ska kommunen i sin tur låna ut till Aurorum Teknikbyn AB. För att vinna några räntepunkter som det heter som i den värsta av kapitalistiska världar! Detta bolag som i alla fall till viss del konkurrerar på en öppen marknad och som borde ha annan ägare än kommunen. Åtminstone delägare!


Och sen så ska Luleåbo AB har mera och flera lån. Och kommunalborgen! Som låter oskyldigt och gulligt - men som betyder att om det skulle gå åt pipsvängen så är det du och jag som är betalningsskyldig!


Reservation på båda ärendena. Ibland lite svårt att förklara - men i Folkpartiets Luleå skulle Teknikbyn inte drivas som helägt kommunalt bolag och det kommunala bostadsbolaget skulle inte äga mer än 80 % av hyresbeståndet.

Därför vill vi med vår reservation markera att vi inte tar ansvar för en sån politik!

Jaha, därmed var förmiddagen räddad och avslutades sen halvtolv med en presskonferens där journalistkåren lyste med sin frånvaro - alla utom Inger från Radio Norrbotten. Vilar väl upp sig inför 1 maj de andra!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback