Verklighet(s)förankring?

Jag erkänner två saker: 1. jag läste nedanstående redan under den från politik kliniskt rena helgen  2. Jag önskar jag kunnat hänföra det till avdelningen aprilskämt.

Nedanstående är saxat från Mårtens Ströms blogg. Jag kan ju undra vilken verklighet(s)förankring han har.

"Lisa Andersson offentligt anställd med en lön på 18.000 kr/mån som "offrat" sig i försöken att spara till sin pension - får inte längre dra av som tdigare i deklrationen. Avdraget sänks från 30 000 till 20 000."

För det första är det högst otroligt att Lisa Andersson med 18 000 i månadslön har möjlighet att spara över 1000 kronor i månaden i pensionsförsäkring. För det andra sänks inte avdraget från 30 000 till 20 000. Utan från ca 20 000 ( ett halvt basbelopp) till max 12 000 kronor.


Det är som sagt inte troligt att Lisa Andersson återfinns bland de ca 300 000 som drabbas. Det kan finnas skäl att tro att det bland de  som drabbas och återfinns en hel del vinnare på sänkningen av förmögenhetsskatten. Därmed får den trots allt en acceptabel fördelningspolitisk profil.

Därmed inte sagt att det är den bästa av finansieringsmöjligheter - såg att Tobias Krantz motionerat till landsmötet om att folkpartiet borde arbeta för bibehållen avdragsrätt för pensionsförsäkringar. Vilken alternativ finansiering han förordar har jag inte tagit del av än.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback