Äntligen - kommunstyrelsen!

Ja nu blir det väl lite svårt att hålla reda på vad jag skrivit tidigare om det och vad som exponerats i tidningarna.

Vill dock kommentera det drogpolitiska programmet - som i sitt nuvarande skick egentligen bara är en önskedröm med inriktningsmål. Jag menar inget illa med att kalla det önskedröm - men verkstaden ska ju komma i de olika nämnderna och förvaltningarnas arbete.

Därför blev det lite patetiskt att ha med riktlinjerna för alkoholtillstånd just i drogpolitiska programmet. Ungefär som att nu dj.. här kan vi presentera konkreta förslag - en timmes förkortning av serveringstiderna. Vilka krafttag! Vilket resultat det kommer att bli!

Jag har absolut inget emot att ändra serveringstiden till max 02.00. Det är tydligen till och med så att både polisen och många krögare vill det. Det som kommer sista timmen använder tydligen mest krogmiljön som arena för att bete sig - och tillför inte kassorna särskilt mycket.

Men det måste ske på ett sätt som gör att krogarna behandlas lika. Vi har tydligen inga möjligheter att ändra löpande tillstånd. Vilket innebär att de som ändrar ägare eller gör andra ändringar som kräver förnyat tillstånd kommer att drabbas av den nya tiden.

Så är man tydligen oroad ute på nya Kårhuset - som måste ha nytt tillstånd - att deras gäster/studenterna ska dra in till stan för den sista timmen - och kanske då också lämna campus än tidigare.

Nu ska jag få förmiddagskaffe - så jag fick blott någon minut till ks.

Återkommer när jag behöver paus nästa gång.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback