Färdtjänst och ungdomtaxi

Det blir en kortis på morgonen. Dels har det inte hänt så mycket och dels ska jag först hinna vara färdtjänst med mor upp till sjukhuset och sen idka ungdomstaxi och hämta Thomas till sammanträdet. Om det var kallt sa han och minus 25 var det enligt tidningsbudet klockan fem.

Det som hänt kan stavas ANJA. Men hon är så stor nu så det känns att orden och rubrikerna nästan tagit slut. "Vad ska man säga" som hon själv uttryckte det.

"Urbota korkat, medborgare" är väl ett mindre intelligent sätt att uttrycka sig på. Det påstår Tord Engström att en politiker som säger sig värna miljön har sagt. Och tillägger att hon dessutom är gruppledare för sitt parti.

Nu har Sveriges kommuner och landsting, SKL, reagerat med anledning av det
trygghetslarm här i Luleå som inte fungerade. Ett misstag som i värsta fall ledde till att mannen avled i onödan. SKL kräver en lagändring som ger operatörerna skyldighet att se till att larmen funkar inom deras system. Det är väl bra. Men i avvaktan på det måste varje kommun ha rutiner som säkrar upp otrygga larm. Jag har därför lämnat en interpellation till socialnämndens ordförande Leif Wikman och ställt ett antal frågor.

Skolan i Luleå verkar ha problem både med för lite elever och för många elever. Hur mycket pengar har de inte krävt för att de fristående skolorna lockat över elever och nu klarar det inte de stora kullarna till gymnasiet.

Försämrad insyn upprör s-oppositionen i Boden. En utebliven plats i miljö- och byggnämnden är det som upprör. Själv noterade jag bara artikeln för att det stod s-oppositionen. Har fortfarande lite svårt med att oppositionen nu är s-märkt både på riksnivå och i en och annan kommun. Behagligt!

Idag väntar som sagt sammanträden hela dagen. Först arbets- och personalutskottet och sen kommunstyrelsen på eftermiddagen. En resumé av dessa kan förväntas i kväll.

Sorry - att det saknas flera länkningar som jag tänkt mig. Men våra lokala blaskor har inte daterat upp nättidningarna ännu.

Kommentarer
Postat av: Anna Jonsson

Varför?

Postat av: Ylva Strutz

Tack Anna. Nyfiken som jag är så kunde jag inte låta bli att klicka på länken. Jag får tacka så mycket men tipsen om att lättare bli gravid kändes inte särskilt aktuella.

2007-02-12 @ 11:14:10
URL: http://strutz.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback