"Stulna gärningsmän"?

"Inte heller i det fallet har polisen gripit några stulna gärningsmän, men en stulen bil som hittades i Gammelstaden kan eventuellt sättas i samband med inbrottet." Ur Norrbottens Kurirens nättidning.

Uj, vad jag fick läsa flera gånger innan jag förstod att jag inte skulle förstå. Kul att fingrarna kan gå för fort även för proffsen på Kuriren. Skulle nog inte vara roligt att riktigt korrektur läsa mina bloggar - för det går undan när jag skriver. Apropå frågor hur jag hinner - vet inte om jag berättat det men mina första trevande steg på skrivmaskinen tog jag under ledning av dåvarande kommunalrådet (fast det hette nog inte så då) Emil Nordberg. En lättmetall bricka fick man ha som täckte tangentbordet så att jag inte skulle kunna tjuvkika var bokstäverna fanns. 15-års ålder kanske - och sen har jag ju hunnit få några års vana så jag vill påstå att jag är riktigt, riktigt snabb.

Bloggandet i sig tar inte mycket tid - men energiläckage blir det när tekniken inte funkar.

Apopå temat bestulen så kände jag mig verkligen så igår. Bestulen på min blogg - tack alla ni som utifrån höll mig underrättad om hur den såg ut från det hållet. Fast jag är ju bestulen på allt jag hade tänkt att skriva. Alla kuligheter som man upplever varje dag. Men det är färskvara. Beror väl förstås på att den mänskliga hårddiskens utrymme blir allt mer begränsat för var dag. Beror dock inte alls på någon "krasch" utan på att det av naturliga skäl börjar vara ganska trångt där - kallas samlade erfarenheter.

Bestulen blev vi också - tjejerna och jag - på en badhanduk i går på badhuset. Ingen som tagit fel heller tror jag eftersom alla som var kvar var riktiga färgglada turistinköp och den försvunna var av den blekblå lite urtvättade typen. Dock fanns det ett "rättvisevärde" i den - Lisa fick nämligen använda en exakt (nästan) likadan ljusgul och Sara hade den ljusblå. Så lika och rättvist det kunde bli och ändå lätt att skilja på.

Nu var det någon som behövde den - och tyvärr har jag inte riktigt mental styrka att bara låta det passera- blir förbannad med det energiläckage det innebär.

Nu har jag bluddrat på riktigt bra medan jag i höger ögonvinkel och med höger öra ägnar mig åt skidstart i VM. Det kan jag med gott samvete ägna mig åt eftersom det inte var något i de lokala tidningarna som ens var värt att kommentera.

Lite kan jag le i mjugg åt det rabalder David Svenns kritik av LAS förorsakat. Ulf Andersson skriver i
debattinlägg i NSD att Davids uttalande är som från en gapande gökunge och Sten-Ove (kan kanske heta Sundström i efternamn) skriver en insändare med rubriken Tafsa inte på LAS - även det i NSD till vars insändarsidan det inte går att länka (eller hur?).Men vi får hålla igen lite och vara lagomt skadeglad - annars sluts nog leden även i det unga gardet. Och det här är ju faktiskt riktigt hoppfullt för framtiden.

Annars gläds jag åt horoskopet i högerorganet Norrbottens Kuriren (gamle morbror Otto, prenumerant av Norrskensflamman kallade alltid Kuriren för "högerorganet") som säger att ingen uppgift verkar för stor för oss Vädurar.

Känns som om det skulle behövas!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback