Nattväktarstaten?

Glöm Serbiska valet - åtminstone vad gäller min kommentar - jag tyckte något i morse men det är borta nu.

Inslaget om polisen i morse var hur knasigt som helst. Nu skulle man minsann inte bara kolla ett brott i taget. När man ändå kollade körtkortet skulle man visst kolla annat också. Jaga sådana som inte har rätt att vara i Sverige. Och sådana som var misstänkta för brott. Men vi får nog skriva "dumheten" på medias konto eller på polisens egna pressansvariga? Det hela hade anknytning till Schengenavtalet. Och alla skulle inte behöva visa pass - enligt nyhetssändning i radion vid lunchtid. Bara sådana där misstanke om brott fanns. Fast det hoppas jag och tror att polisen gjort tidigare också.

Knasig och dum är också
Erik Elmsäters krönika i NSD.s söndagsnättidning. Men jag misstänker att han får beröm av chefsideologen(erna) riktigt, riktigt långt ut på högerkanten. Jag kan sympatisera med tanken att kultur av alla slags definitioner ska ha måttliga mängder av skattesubventioner - vi vuxna med betalnings-förmåga kan och ska betala själva också. Sponsringen av kulturen måste också få bättre villkor - det hoppas jag den moderata kulturministern ordnar?

Det är lätt att göra billiga poäng med att raljera som Erik gör. Men den som bemödar sig att tänka till inser att jämförelserna i  haltar betänkligt. Det är ju så att Eriks "kultur" (som han skriver om) att intaga alkoholhaltiga drycker kostar samhället så mycket att pengarna till kulturen är småsmulor. Men där verkar moderaternas frihet att konsumera skattepengar inte känna några gränser. Inte ens att följa de mest elementära regler som finns runt serveringstillstånd! Idag var de  emot de drogpolitiska programmet också - ska bli spännande att se vilket deras förslag blir?

Att Vasamuseet - i motsats till andra museer - tog inträde i somras och ändå slog publikrekord tar Erik som intäkt för att det inte behövs några skattepengar. Sanningen är väl den att vi inte hade haft något Vasamuseum utan skattefinansiering. Dock vill jag säga att jag gillar alliansregeringens förslag att återinföra inträde för vuxna!

Om man "googlar" på nattväktarstat så hittar man nog igen en och annan kompis till Erik!

För övrigt har jag sett Wilda live idag!

Och nu ska jag dra till Sunderbyn - hämta upp far - och sen delta vid ett samrådsmöte i Sunderbyn. Om detaljplan "Skräddarsvägen" som den heter. En kombination av förtroendeuppdrag och privat intresse! Det senare i egenskap av ombud för kusin Kerstin som fortfarande är på observation på Sunderbysjukhus!

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Lyser stjärnan fortfarande i Sunderbyn?
Jag har ledig helg och har kommit på ett bra sätt att säga hejdå till en älskad jul för denna gång.Spela julmusik nu när tomtarna ska sova i kökssoffan och allt mys och pys ska bort.Dricka lite varm starkvins-glögg(inte gjort alls denna jul/vinter hittills)städa och mysa på i flanellpyjamas.Ta fram nya gardiner och dukar.Sjunga julsånger i ett varmt skumbad.Köpa tulpaner och andra snittblommor och sätta på borden.Nu kommer solen,nu återvänder ljuset och än en gång hör vi fågelsång.Nu vaknar livsandarna och vårkänslorna,håll i hatten..........

2007-01-22 @ 21:33:17
Postat av: Ylva

Tankeöverföring - jag släckte just en ljusstake och en julstjärna. Nu är det bara två stakar och två stjärnor kvar.

Jag har kvar vintermössan några dagar till sen ska jag hålla i hatten.

Vilket livselexir (konstigt stavat) det är att höra av dig.

Love!

2007-01-22 @ 22:13:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback