Återigen i "utlandet"

idag kändes om möjligt ännu mer som en sol- och badsemester utomlands. Och förvisso var det i alla fall i en annan kommun - Boden.

Björknäsbadet med Isberget - som inte var så farmor nervöst den här gången. Antingen så har de byggt om det lite sen sist eller så har jag härdats.

Här kommer lite positiva bilder. Jag ska tala om vad jag tycker om vårt sätt att sköta turistanläggningar lite längre ned.

46461-400

Det här var tidigt på morgonen - strax efter klockan 10. Det var minst 4 gånger fler ungar senare. Men jag hörde av Lisa att det faktiskt fanns två badvakter där uppe som skipade rättvisa i trängseln. Bra!

46461-401

Här sitter Lisa och Sara och väntar på "dammöppningen" som ska spola iväg dem nedför banan.

46461-402


Och här förbereder de landningen genom att hålla för näsorna. Det går rätt fort fast det inte framgår av bilden.

46461-403

Och här har de landat i "kätten". Bra organiserat i bassängerna på Björknäsbadet!

Och så till min kritik. I går när vi skulle välja bad så funderade vi på Arcus. Då fick jag på den här googlade
länken veta att de stängde för säsongen söndag den 13 augusti. Och eftersom jag visste att 13 augusti inte är en söndag i år så insåg jag att det var från förra säsongen.

När jag nu skulle kolla upp det i kväll hittade jag faktiskt en annan länk  och där var det ju korrekt och till och med inbjudande layoutat.

Så återgår vi då till Björknäsbadet vars Sommarbutik var under all kritik i utbud. Vi fick i alla fall med oss lite mackor och några drickor.

När flickorna sen skulle gå och köpa glass var kön så lång att glassen hann smälta. Trots att de fiffigt nog hade lagt tillbak och tagit nya.

Och så var det hela dagen - enligt rapporter från "grannarna" på gräsmattan.

Och glass och läsk kiosken vid bassängen hade slut på ca 80 procent av sortimentet redan vid 13-tiden.

Mest antiserviceminded måste jag ju ändå säga skylten på den glasskiosken var. "Vi tar inte kort och inte norska kronor - bara svenska pengar".

Trots att väl norrmännen normalt är i en absolut klar majoritet.

Ja, så har jag fått gnälla av mig.

Efter badet blev det palt med smör, fläsk och lingonsylt hos föräldrarna. Och därefter har jag levererat två något för solbrända flickor till Västbacken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback