Knappnål och silverskål

10-åringar tagna på bar gärning med stjäla köttbullar och saft. Låter ju lite Rasmus på luffen över det hela. Men förmodligen är det väl inte det efter som Birger Schlaug skriver om det på sin blogg. Och Aftonbladet gör en grej av det. Ska det polisanmälas eller inte?

Absolut ska det vara en klar markering från samhället om vad som är rätt och fel. Hur vi måste lära oss reglerna för att leva tillsammans.

Söndagsskolan och farmor Hildas predikningar och tio guds bud skulle nog kunna gälla bra än. "Det börjar med en kanppnål och slutar med en silverskål" - så illustreades budordet om att inte stjäla.

Stöld är det förtås också när människor utnyttjar, missbrukar och fuskar med bidrag inom vårt gemensamma välfärdssystem.

Därför är det lite uppseendeväckande att  socialdemokratiska riksagsledamöter lägger propositionen om bidragsbrottslagen i soptunnan i NSD idag.

Det måste ju innebära att ni tycker att det är okej att fuska?

Sen kan jag ju undra hur fd miljönämndens ordförande kan vara så dålig förebild att han lägger papper i soptunnnan istället för i pappersreturen?

17 grader och sol - ingen dålig start på dagen.

Jag har ett antal obesvarade mail som gnager lite grann - men de får vänta till i kväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback