Rapport från Nordstan

Tur som nog fick jag en rapport från Nordstan vid halvåttatiden. Annars hade jag väl sovit än. Har skaffat mig en semestervana att vakna vid tvåtiden och vara rätt pigg. Uppe en stund och så sängen igen. Och så upp och läsa tidningarna vid halvfem - och idag då jag inte skriver någon krönika blev sängen återigen för frestande.

Nåväl halvåtta ringde telefonen och det var Jens från Nordstan - Göteborg. I hällande regn och lokalradion hade uppmanat befolkningen att dra norr över för att få gott väder.

Var Jen slutligen hamnade vet jag inte för han påstod att GPS:en sa att han skulle svänga höger - men visade på vänstersväng.

Jag vet inte om det kan karaktäriseras som höger eller vänster sväng att
ledaren i Kuriren raljerar över att det i Folkpartiets  idéearbete funnits flera förslag. Karin Pilsäter tillskrivs att ha lagt ett förslag om kvotiering av föräldraförsäkringen. Bakgrunden är en arbetsgrupp som jobbar med "det klämda Sverige". Nämligen det faktum att vanliga människor - företrädesvis barnfamiljer - har svårt att får vardagen att gå ihop och då gäller det inte bara debet och kredit.

Eftersom det sen generationer är kvoterat att männens yrkeskarriär prioriteras för kvinnans så har "vabbens"  nuvarande utformning "klämt" kvinnor.. Nu har arbetsgruppen enats om ett förslag som jag tycker är alldeles utomordentligt som jag skrev om häromdagen också.

I slutänden av ledaren så verkar det som om den också hamnar där till slut. Även om Reinfeldt också får en släng av sleven för att han gillar förslaget - han har tydligen haft åsikten att antalet vab-dagarna skulle minska.

Nu är ledarens utgångspunkt att risken för fusk ökar. Den gamla regeln om att inte kasta ut barnet med badvattnet bör dock gälla fortfarande.

Men visst borde det vara dax för en ny "nykterhetsrörelse". Vi har ju blivit ett folk av fifflare  och våldsverkare. Läste i någon av stockholmsdrakarna i går att lånescyklar funkar i Oslo och Barcelona - men inte i Stockholm enligt SvD i går.

Nu ska jag ta mig en stund av reflektion om hur jag ska förvalta dagen. Kan inte hjälpas att det rycker i jobbgenen när det är måndag. Försöker intala mig att "att-göra-listan" kan stå tillbak för solen. Och så blir det nog!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback