Barnasinnet kvar

Inhandling på hemvägen. På Kvantum fick jag ett uppdrag för morgondagen. Minst ett i veckan har det varit senaste månaderna - med medborgare som försöker kommunicera med kommunen - utan särskilt mycket framgång.

Inte så att de klagar att de inte får rätt - det klagar över att det inte ens kommer på speaking terms med någon ansvarig.

Lite makaroner och chilisås hos föräldrarna- Okej - jag erkänner att det slank med en fet korvskiva och två köttiga fläskbitar också. Och gott var det!

Väl hemma var det dags för Aktuellt - fast jag så en glimt av grabben från Lönneberga i andra kanalen (i min världe finns nästan vara ena kanalen och andra kanalen - fast jag fysiskt har tillgång till rätt många). Så efter nyheterna blev det Emil i Lönneberga och episoden där han blev med häst.

Alltid lika trevligt och oemotståndligt - liksom riktiga Pippi Långstrump filmer (inte tecknade). Och Saltkråka förstås. Och så Bröderna Lejonhjärta - men där ska boken läsas.

Det är riktigt härligt att vara barnslig!

På tal om "barnsliga" så bestod A-laget i Sunderbyn under min uppväxt först av gamla gubbar, lite senare av unga grabbar. Och nu handlar det om riktigt unga grabbar - bara snäppet äldre än mina barnbarn. Konstigt så det kan bli.

Apropå konstigt - eller snarare konster - så bestod oss Tessie med riktiga konster i går på fotbollsplanen. Tessie var någon form av pudel (kanske) som tränats i att jaga och driva boll. Det såg för härligt ut när hon "tog ned boll" och sen drev den framför sig med ilfart över hela planen.

Jag övriga bilder har jag ju förvarnat om - de rackarna stod ju aldrig still tillräckligt länge. Inte annat än linjemannen!

46461-337
Tessi (eller möjligen Tessie) i en ganska effektfull siluettbild.

46461-338


Precis när jag hittat en stor samling spelare så skingrades det i ögonblicket jag skulle trycka av. Här är 6 spelare plus domaren. Saknas gör 14 spelare och 2 målvakter. Inte särskilt bra träffsäkerhet!

46461-339


Till slut bestämde jag mig för att linjemannen skulle få bli symbol för sommarens första fotbollsmatch. Och trot eller ej - innan jag tryckt av hade han vänt mig ryggen.


Då gav jag upp fotograferandet.

För övrigt har jag sett en annan film än Emil idag också. Filmen när Obol presenterade sitt "formidabelt härliga" upplägg. Länk på
NSD.

Jag kan bara undra vad som hade hänt om han fått fortsätta några veckor till?


Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Att vara en smula barnslig innebär att vara vuxen på riktigt.

2007-06-13 @ 18:45:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback