Däckbyte i Elmia

Klockan 06.30 fick jag SMS: "startnummer 11 592 Jens Sundström har passerat Huskvarna klockan 06.22". Och några minuter senare ringde han. Då var det däckbyte i Elmia. En spricka längs hela däcket hade uppenbarat sig med symptomen att det hade blivit en något guppig framfart. Men tur i oturen - strax efter någon form av servicestation tydligen.


Vätternrundan alltså - tillsammans med cirkus 18 000 andra självplågare. Jens säger att han bara är sällskap till Erik från Älvsbyn. Jag vet inte om det är så att Erik siktar på trippeln (som heter något särskilt). Att åka vasaloppet, köra vätternrundan och simma vansbrosimmet samma år.


Det känns som om många roterar i sin grav idag. Sammanslagning mellan NSD och gamla högerorganet Norrbottens Kuriren. Kan undra hur det låter vid köksbordet "isi inimarks" idag. Och även om det poängteras att de ska förbli självständiga på nyhetsplats och ledarplats så kan jag känna en viss olust. Uppvuxen med 3 tidningar som jag är - även Flamman fanns på kökssoffan ända till den flyttade från stan. Dock kan sägas att det inte var någon i vårt storhushåll som betalade för den!


Och rätt fick jag - fast mina skäl kanske inte var de rätta - att Östman skulle bli kvar ett tag till. Tror faktiskt att det är fler som blir glada än vad det är folk som gråter. Visst kan han vara väl grov och enkelspårig i bland - men mest riktigt vass och himla rolig. Utan tvekan är det så att folk som aldrig läst ledarsidan tidigare som läser tack vare honom. Fast en och annan har säkert sagt upp prenumerationen också.


Nu ska jag vattenkamma mig som hastigast, dra på några gamla shorts och cykla iväg med Kuriren till föräldrarna. De väntar väl på rapport om sonsonens framfart på cykel!

PS/det fanns ingen länk till det Noteratinlägg där Östman räknar upp ett antal personer som sägs ha räknat dagarna till han skulle sluta - den kommer säkert senare - så länk kommer under dagen/DS


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback