Förenat nytta med nytta

Bland allting annat som jag donat med idag så har jag sorterat till återvinningen.

Till min förtvivlan kan jag konstatera att kuverten går igen. Dagens trend (fast jag tror det varit ett tag) är att kuverten nu ska i brännbart - dvs hushållssoporna. Först skulle de inte i pappersreturen, sen skulle de - utom fönsterkuvert - så kunde man lägga även fönsterkuvert - och nu lyser det rött Ej kuvert.

Jag kan undra vem som ska sortera sopor åt gamla pensionärer som inte hinner hänga med i svängarna. För säkerhetsskull har jag sorterat hos föräldrarna också idag. Man får ju vara rädd att det hänger med något så det blir fängelse - likt damen med stekpannan.

Folkpartiet har motionerat om att göra återvinninstationerna med vänliga för människor med funktionshinder. Det kommer ju till nytta för oss alla. Så särskilt många tecken på det kan jag dock inte finna. Fast på containern för tidningar fanns ett nytt och lägre inkast,

Det känns som om återvinningsstationerna med sina primitiva containrar är någon relik från sovjettiden. Finns verkligen inga modernare?

Fast snygg är den ju den nya med låga inkastet.

46461-352

Snygg men suddig - nu blir det spännande att se nästa bild.

46461-353


Lite bättre - med lite god vilja förstår ni i alla fall budskapet.

Lite orolig är jag för cyklisten. Fick ett SMS att de passerat Hjo klockn 09.59. Och det skulle faktiskt vara 17.8 mil (av 30). Det lät nästan för bra för att vara sant - och sen dess har det varit tyst. Fast det är inte som med Vasaloppet att man vet stationerna som tidas - i alla fall vet inte jag det. Men totalt minst 16 timmar tror jag dom räknade med och då hamnar man framåt 18-tiden - minst.


Själv har jag blivit anlitat som grillmästare för en middag som ska vara klar klockan 4.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback