Men ursäkta

Men ursäkta - hur kan någon dra slutsatsen att det inte gick att rädda Frits Olsson husen. Det är definitivt inte det länsstyrelsen sagt. Oavsett hur Jan Bergsten formulerar det i dagens NSD.

Fast det är knappast länsstyrelsen fel eller ansvar!

Jag kan fråga mig vad länsstyrelsen sagt som inte Kaj Hedstig visste innan några privatpersoner bad länsstyrelsen pröva byggnadsminnesförklaring.

Men det blev ju en bra undanmanöver för att Kaj skulle slippa stå på sig mot Karl P.

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Jag har då i alla fall beslutat att när sonen är vuxen nog att se mig och kanske till och med flytta.Hur dumt det än låter så ger en eventuell rivning av Fritz Olsson husen näring till den tanken.
En gång i tiden var jag stolt över min stad,en gång i tiden var min stad speciell,varför känns den så annorlunda nu?Är det så att det bara är pengarna som innerst inne styr och att man egentligen inte bryr sig om människorna?Hur mycket har rivningen av alla gamla hus och därmed Luleås själ bidragit till att staden inte längre känns igen?Det sägs att borgarna är dem som värnar om pengarna och inte den lilla människan.Jo kyss mig,vid 44 års ålder har mina ögon och öron samt mycket funderande lärt mig att se igenom lögner och hur landet egentligen ligger.Men det är klart,det finns ju även något som kallas falska profeter och man kanske inte behöver söka i bibeln för att finna dem.

2007-06-18 @ 11:28:07
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Ja om jag nu ska kallas för falsk profet bara därför att jag inte kan se något bevarande värde i F O husen slitna fasader. Det kan heller aldrig fungera som "plåster på såren" för de verkligen fina hus som blev grävskope Arons offer under 60 talet. Jag anser att de som ska ersätta dessa ruckel blir ett ansiktslyft för hela centrum halvön här i Luleå, på baksidan ser det idag ut som ett slumområde, det enda som är värt att sparas till och för eftervärlden är ebeneser och detta blir ju kvar. Vad som nu saknas är ett snabbt beslut i byggnadsnämnden om rivningslov så byggnationerna kommer igång.

2007-06-18 @ 15:12:40
Postat av: Berndt

Det enda som är arkitektoniskt pittoreskt och med stort bevarandevärde är den karaktäristiska Fritz Olsson-klockan. Riv kåken, och häng upp det vackra fasaduret på den nya läckra fasaden!

Postat av: Ylva Mjärdell

Nisse läs bättre,det är inte du eller någon annan av de mina som jag kallat falska profeter.Jag har full respekt för att vi alla tycker olika.Men vad jag menar är att socialdemokraterna ofta ger sken av en sak men ofta i själva verket står för något annat.

2007-06-18 @ 22:34:53
Postat av: Ylva Mjärdell

Nisse läs bättre,det är inte du eller någon annan av de mina som jag kallat falska profeter.Jag har full respekt för att vi alla tycker olika.Men vad jag menar är att socialdemokraterna ofta ger sken av en sak men ofta i själva verket står för något annat.

2007-06-18 @ 22:38:15
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Ja Ylva visst är det okej att vi har olika uppfattningar och inte är det mer konstigt att detta florerar även hos "sossarna" eller? Den ende som jag ser det först tar ställning i frågan sedan känner efter varifrån vinden drar hårdast och därefter vänder så att säga "kappan efter vinden" är Karl Petersen.Men tydligen så går det hem hos Luleborna. Men var är du Gerd Niemi med dina åsikter i och om F O husen? Kom igen nu Gerd.

2007-06-19 @ 15:17:23
Postat av: Ylva

Ja var har jag den majoritet för rivning som jag tror mig ha i gruppen?
Du ska tro Nisse att jag fick stoppat i halsen av Karl P på presskonferensen "att den ivrigaste rivaren är Ylvas partikamrat i byggnadsnämden". Tur jag är härdad.

2007-06-19 @ 18:32:06
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Jag känner ingen större heder över att bli utsedd till den rivigaste av rivare av självaste kommunal rådet men det ändrar ingenting i sak. jag har hela tiden hållit mej till samma argument och på den linjen kommer även i fortsättningen att förorda
rivning. Sedan är det förstås "sossarna" som har majoriteten och makten att själva avgöra vad som ska ske med F O husen.

2007-06-19 @ 20:56:37
Postat av: Ylva Mjärdell

När jag sa kyss mig och falska profeter menade jag lite mer generellt än om bara Fritz Olsson husen.
Jag tycker att det blivit mer och mer vanligt
inom socialdemokratin att man säger sig värna om den lilla människan men i handling visar att så inte alls är fallet.Läpparnas bekännelse m.a.o
(Jag skiljer på sak och person,försöker i alla fall alltid.Det finns helt underbara sossar med hjärta,Kaj Hedstig är en sån människa i mina ögon.Han är nog innerst inne Folkpartist
men vet inte om det ännu)
Kram!

2007-06-19 @ 22:05:54
Postat av: Ylva

Men det är lugnt, Nisse, du vet jag blir sällan svaret skyldig.

2007-06-20 @ 17:37:56
Postat av: Gerd Niemi

Hej mina kära FP:are
N-G saknar mig i debatten ang. FO huset.Nisse du vet väl min åsikt motsatsen till våra "Ylvor".Vår stad ska inte stå med ett sådant ruckel.Det enda som kan gå till eftervär(l)den är klockan.
Se nu till att du får Ylva M på vagnen när rivnings beslutet ska tas.Good Luck !

2007-06-24 @ 20:22:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback