Skönt att fatta sakta!

Hörde just på radion att de röda kors som placerats ut efter vägarna ingår i Vägverkets kampanj. För att få oss att förstå att vägen är extra farlig just där.

På midsommar afton såg jag först ett rött kors. Hajade till och funderade om det var någon som omkommit just där - och att det anhöriga varit så ordentliga att sätta ett kors istället för blommor - blommor som vissnar och blir fula så fort.

Och så kom det två kors till bredvid varandra. Och på ytterligare ett ställe tre. Och då tänkte jag att det här är nog några markeringar för att göra avvägningar inför färdigställande av vägen. Alltså arbetsmaterial för vägjobb!

Och Vägverksgubben han tycker i radion att kampanjen nu haft avsedd verkan. Alla förstår att vägverket nu upplyst alla om att vägarna är farliga och att de måste få mer pengar av politiken.

Ja om jag inte minns alldeles fel på såg jag det här i Västerbotten där det är skilda körfält - motorvägsstandard - med totalt fyra nybyggda filer.

Kan snarare undra om inte Vägverket har för mycket pengar - åtminstone till kampanjer!

Hörde  Helena Eriksson  på radion -. vägverket region Nord. Anhöriga till människor som omkommit på just dessa platser hade ringt och känt sig kränkta.

Tur i alla fall att min svärdotter inte heller förstod syftet med Vägverkets kampanj.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Nu är det väl NTF som dragit igång denna kampanj på eget initiativ. Dom har dessutom satt ut kors på ställen där vägen är ombyggd efter olyckorna...

2007-06-28 @ 22:43:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback