Karl Petersen förstörde min dag

Så stod jag där - om inte på handlarens trapp - så i alla fall på trappen till Kulturens Hus. Stängt när jag kom men med ca 20-talet ivriga nyvalda som ville in och lära sig. Och fler ramlade in allt efter.

Ledsen att konstatera att relativt få av de mina deltog. Fast igår hörde jag om en ersättare som inte fått någon inbjudan. Undras just om man gjort samma misstag här som med bolagen - att bara invitera de ordinarie. Ersättarplatserna är ju ofta våra "plantskoleplatser".


Allt nog där jag stod så kom kommunalrådet så jag fick hälsa honom välkommen också. En kram - och så fick jag en kram tillbaka varvid han viskade i mitt öra att jag hade gylfen öppen. Och där hade jag stått och känt mig smal - byxorna kändes rätt rymliga. Sen var den dan förstörd.

Började så bra med att jag bestämde mig att byta horoskop med Jens och Thomas. Så idag är jag Jungfru med budskapet: "Någon i bakgrunden älskar dig mer än du tror".

Älskar oss gör dock inte
ledaren i Norrbottens Kuriren - och nu fick de möjlighet. Hur kan någon tro att Maud är ett högerspöke - och dessutom illustrerat med den vackraste bilden av Måddan.

Men problemet ligger i det NSD beskriver - faktiskt. Om vi ska träda in på en väg där skillnaden i klass och möjligheter på ganska kort tid skulle eliminera det hyfsat goda samhälle vi ändå har.

Men den sakdiskussionen är svår att föra - det är roligare för tidningarna att framställa det som krig och splitring. Tävlan om vem som är mest socialliberal.

Problemet idag är att media inte är intresserat av något politiskt budskap om det inte bygger på konflikt, kan ledas till konflikt eller bygger på en nyhet av den digniteten det är svårt att nå upp till. Ska man nå ut så gäller det att gilla spelreglerna.

Det blir liksom att ta den onda med det goda.

Själv ska jag nu välja det goda - ingen pulverlunch idag - utan Kulturens Hus med Thomas.

Hör av mig senare idag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback