Kort Apu idag!

Tillbak till expen redan klockan 10.00. Rekord - nästan - i alla fall på länge.

Men vi har hunnit avverka att välja Leif Wikman till justerare, besluta att tillskjuta 560 000 kronor för att klara feriejobb på samma nivå som tidigare (trots att den usliga regeringen dragit in pengar), lokalt utvecklingsavtal mellan staten och Luleå kommun. Kul att våran Nyamko Sabuni är den som skriver på för staten.

Och sen så årsredovisning för år 2006 - ine så mycket att säga om annat än att välfärd, tryggheten och livskvalitet är det som nämns allra sist i kommunalrådets inledningsord till redovisningen.

Ja, sen fick vi vara alla goda gåvors givare till firande av landsbygdsutvecklingen 20 år, ny nolleperiod, lärarutbildningen 100 år, bidrag för att Förening för Obstetrik och Gynekologi ska förlägga sin konferens här i Luleå. Noterbart att föreningen anger att de tänker besöka skärgården - känns som om de läst något yrkande från folkpartiet att vi borde ge innehåll åt de representationspengar vi skickar i väg.

Och så dagens stora ärende. Ett enhälligt utskott tvingades besluta att återkalla serveringstillstånden för både Restaurang Thomas på Storgatan (illardo) och Restaurang Kronan. För min del konstaterar jag att det var rätt med varning förra gången - men nu fanns ingen återvändo.


Det är inte politiskt korrekt att tala om att lagstiftningen är trubbig - men jag säger det ändå. Inte för att det skulle räddat ovanstående - men nog är det lite märkligt att förseelser hänger med bolaget och belastar nya ägare. Eller kanske det är så att det mer bör uppmärksammas och också påverka priset vid köp.

Ja, nu är det dags att återvända för presskonferensen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback