Vem - förstås!

Vem i hela världen kan man lita på - skulle det förstås vara. Lite orolig blir jag av att jag kommer på mig själv att tänka ett ord och skriva ett annat. Om jag i övrigt inte mådde så ini bängen bra skulle jag vara än oroligare.


Nu är det bara köra på i ullstrumporna. 

Och då betar vi av kapitlet politikerpensioner i allmänhet och dito i Boden i synnerhet. Dimman börjar lätta. Det finns ett beslut sen 1997 om ett fribelopp. Naturligtvis kan det bara vara det som gäller. Frågan är nu hur långt tillbak man kan gå? Retroaktiv lagstiftning är något jag ogillar. Det kan väl vara lämpligt att återgå till beslutet från det datum som Pellikäs egna trappa avslöjades. Vilket väl skulle vara då från 1 januari 2007.

Även om vi ska tacka media för att sånt här avslöjas finns nog ett och annat för en del media att fundera över i sammanhanget. Dan Ankarholm hängdes ut av Nord Nytt som en som skulle fått sina fribelopp genom "blyertsanteckningar" det vill säga Pellikäs egen trappa. Jag är ledsen att jag refererade det på min blogg. Dan Ankarholm hade sitt pensionsavtal och fribelopp klart redan i sitt anställningskontrakt.


För övrigt anser jag att diskussionen om denna visstidspension för politiker farit fullständigt fel. Visstidspensionen ska ju vara politikernas A-kassa, sjukpension och avtalspension liknande det på vanliga arbetsmarknaden.  När man kommer upp i åren och inte orkar längre. För Britt Rutström i Boden räcker förstås inte 10 000 att leva på - hon måste ju förstås kunna komplettera. Men att Bosse Johansson i Älvsbyn kräver att få 6 basbelopp = 240 000 kronor i extrainkomster visar ju att han god kapacitet kvar. Med en kommunal grundpension på en bra bit över 20 000 kronor - är det väl i så fall rimligt att han utför arbetsuppgifter idellt åt Älvsbyn kommun istället för att extra knäcka för egen vinning? Dagismorfar eller något!

En annan underlighet på området är "samordnas med pensionen". Vad då samordnas? Allt över fribeloppen avräknas väl hoppas jag. Eller kan någon lära mig vad samordning betydet i det här sammanhanget.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback