Boden - som Ceasars Rom

I Boden förefaller det utvecklas en angivarkultur icke alls ovärdigt Caesars Rom.

I kväll gör Torbjörn Lidberg stort utspel med anmälan av sjukvårdspartisten Gösta Eriksson.

Han anklagas för att ha tagit ersättning för förlorad arbetsförtjänst i sin konsultfirma. Enligt Lidberg så får man bara ersättning i en konsultfirma då man gör någonting.Och eftersom Erikssons inte kan "konsulta" när han har politiska uppdrag så ska han inte ha ersättning för förlorad arbetsförtjänst.

Man häpnar över kullerbyttorna - eller dimridåerna för att dölja pensions(S)kandalen. Visst gjorde han något liknande utspel tidigare i veckan som jag kommenterade?

Man kan ju inte vara lokförare och köra tåg heller då man har politiska uppdrag - alltså ska man inte då heller ha ersättning för förlorad arbetsförtjänst?

Men självfallet är det viktigt att det finns regler. Men jag har svårt att tro att det inte finns regler i Boden för hur företagare ska ersättas. Hos oss i Luleå handlar det om att det får ersättning motsvarande det den ersättning de anmält till sjukkassan.

Men nyheten kändes "rubrikmässig". Kunde väl inte varit svårt för Micke Nyberg att kolla sakfrågan. Hur arvoderas övriga företagare i Boden. Har Gösta Eriksson följt gällande regler?

Fast mest kommer jag att tänka på ordspråket att när det regnar på klockaren stänker det på prästen. Och att det är Lidberg som är klockare råder inget tvivel om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback