I väntan...

på till exempel resultatet från Luleå Hockeys presskonferens kan jag passa på att berätta om min luxuösa lunch med vid hängande inköpsbesök. låt mig börja att presentera stans sötaste lilla varukasse - så kan ni bara ana resten.

46461-254

Morgonen började annars före förra inlägget om hockeyn med besök på landstingshuset. Sara hade valt att följa pappa Jens på alliansmöte (undrar om jag avslöjar någon hemlighet nu?) istället för att som Lisa vara med fastrarna Nancy och "Marbritt" och baka riska bagarstugan.

Restaurangen på landstingshuset var klämdagstängd så farmor fick beställning på en frukostmacka och festis.

Betalt för leveransen var att jag fick se "Åke" - Birgits nya baby som jag förärat arbetsnamnet Åke. "Är det du som rår för att alla jag träffar pratar om Åke". Och visst är det det. Men tur i oturen har pojken. Jag fick ett SMS från Birgit klockan kl 10 tisdag den 8 om att det blivit en pojkbaby- det var avsänt 7.46. Två timmar sen tänkte jag och konstaterade genast i almanacken att Åke hade namnsdag. I dag visade det sig vi samtal med Birgit att jag måtte haft något fel på telefonen för Birgit hade skickat sms den 7 - då grabben är född. Och då är det Carina och Carita som har namnsdag. Så var glad du att det blev Åke - kunde varit värre.

Nu glömde jag då dessvärre både att fotografera underverket och fråga vad han verkligen heter. Sixten kanske?

Kom ihåg gjorde jag i alla fall att gratulera Erik Berg, centerns gruppledare, på namnsdagen - och fick en kram till belöning. Den satt bra.


Så till det lyxiga. Helt plötsligt längtade jag bara till folklivet på Kulturens Hus. Känns som om min själ hör hemma där. Kanske har satt sig i generna så länge som jag varit med och arbetat och drömt om det.


Tog Kuriren (borde rendera lite extra vänlighet från det hållet, tack) under armen och tog sikte på lilla cafet. Beställde pastasallad (vad annars när jag laddar för morgondagens promenad) och satt mig och läste tidningen. Fast mest titta och nicka hej till folk som passerade - men det var ju mer atmosfären än maten jag var hungrig på. Och så blev det kaffe och coccosboll.  En sex-poängare blev nog lunchen som helhet.


Så kunde jag inte låta bli att kila förbi Magnifique på väg till bilen. Presentkort - bonus - på 400 kronor brände i väskan. Brukar kunna bli dyrt - men jag hittade en enkel lite T-shirt för 429 spänn. Jordbrun, mjuk och god!

Nu är jag tillbak på expen sen någon timma - och ska försöka uppbåda lite arbetslust!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback