Lite ur protokollen

Medan jag eftersvettas kan jag väl ge lite knastertorr info om vad vi sysslat med på dagens sammanträden.

APU (vilket inte betyder AP-utskottet utan Arbets- och Personalutskottet) klockan 08.15

De flesta på plats när Thomas och jag anlände 08.10. Det visade sig dock att fyra partier saknade representation vilket kan vara en förklaring till varför det inte var några eftersläntrare. Erika från kd hade anmält att hon skulle komma först strax efter nio. Lite snopet när jag skickade sms till henne 09.10 när vi var färdiga - och hon precis klev in genom dörren. Ett supersnabbt utskott alltså.

Två medborgarförslag om övergångsställen på Gammelstadsvägen vid Coop Arena bifölls med svaret att det byggs om i sommar. Glada blir väl dom!

Och glad tror jag vi blir i Sunderbyn också om Hammarenvägen blir huvudled - dock ägde vi inte frågan i Kommunstyrelsen varför vi överlät beslutet till tekniska. Jag hoppas dock att förslagsställaren Monika Lindberg blir glad - även om hon vanvördigt kallat vägen för Hammarvägen!

Medborgarna som vill flytta bort kommunens verksamhet från gamla vägverkstomten i Kyrkbyn kanske också kan hysa ett visst hopp. (Där brandstationen huserar - den poängterade de dock att de ville ha kvar) Den gick till grupperna eftersom kommunalråden blivit inviterad till dialog. Hoppas det kan ge något så det inte bara blir tuta och köra över?

Medborgarförslag om gångbro över Storhedenvägen får sin gångbro - dock inte på det ställe det önskar.

Ett klotterfritt Luleå - projektet som avser tre centra - kommer att kosta kulor. Nog skulle jag önska att vederbörande klottrares föräldrar skulle kunna få en extra liten uttaxering. Men det är väl som någon mailade till mig - att föräldrarna tror väl att alla deras färgburkar tyder på att de ska bli en ny Picasso?

Sen tog jag fajten - någon måste börja föra opinion. Ett medborgarförslag om att skolorna ska kunna åka gratis på våra lokalbussar. Nog förstår jag att ett fritt nyttjande skulle resultera i att bussarna blev överfulla vissa gånger och att krav skulle komma om extra bussar. Måhända har vi inte råd med det. Men nog borde vi kunna hitta ett system där skolor och förskolor skulle gratis kunna nyttja det platser som ofta är tomma i våra bussar. På tider då vi andra har transporterat oss färdigt till och från våra jobb.

Den absoluta millimeterrättvisan kanske måste få vika. Vi kan ju ha ett system med att två barnvagnspassagerare får åka gratis på varje buss - sen avvisas övriga. Varför inte låta skolgrupper anmäla sig i förväg på lågfrekventerade turer? Först till kvarn!

Se möjligheterna!

Sett möjligheterna har också Student Consulting AB gjort. De driver på studenterna att göra det som lagen reglerar att det måste göra nämligen skriva sig där de studerar. För det får det pröjs. På andra universitetsorter jobbar man på samma sätt med Luleåungdomar - ser till att de skriver sig på den ort de studerar. Från Luleå alltså!

Frågan är om inte det här egentligen tar ut varann? Och att de enda som vinner är konsultbolagen? För det är samma konstanta statsbidrag kommunerna slåss om. Förlorar i systemet och spelet är Pajala, Övertorneå med flera glesbygdskommuner utan högre utbildning!

Och allt detta mina vänner hann vi med till 09.10. Därefter fikade vi och grälade om huruvida det var rätt att försöka vräka invandrarfamiljen från Mjölkudden och skicka dem till Niemisel. Vad jag tycker tror jag skrivit om tidigare - annars kan ni be mig om det.

Fast det kom upp en annan aspekt på det hela. Niemisel är inte glad med sitt projekt EnVis bygd där det framställs som straff och deportering till Niemisel.

Amen - nu har jag svettats färdigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback