Lycka är ... del II

Lyckan är INTE att komma tillbak till jobbet efter två ( på varann ganska snabbt följande) barnledigheter och bli inkastad direkt på ett kommunfullmäktige. Precis som vår förträffliga kommunjurist Eva Bezelin blev utsatt för  idag i Kjell Erikssons frånvaro.

Lite jobbigt med uppropet - absolut full förståelse för det. Kommer ihåg första gången jag själv blev justerare och skulle följa dessa förfärliga närvarolistor - där rutorna och namnen bara virvlade emot en.

Och sen var det sex motioner - varav två nästan exakt likalydande - om gratis parkering för miljöbilar. Kd och vi i Folkpartiet hade utan vidare samråd eller överläggningar lämnat in nästan ordagrant likalydande motioner. Nästan på sekunden samma dag. Snacka om samsyn!

Och moderaterna - Jonas Grafström - motionerade om att förlänga "folkparti-isbanan" att också ha en slinga till Bergnäset. Kan väl vara en god idé. Härligt med miljöargumentet om mindre utsläpp - att just komma från det hållet.

Temat på motionerna var faktiskt kyla, is och miljö. Kd hade en motion om att använda snöupplag som kylkälla - fast de kändes som om de slår in öppna dörrar - har vi inte just ett sånt projekt på gång redan?

Och så våran motion om ett särskilt miljöstipendium att utdela till företag!

Det blev fem - och så då en som avvek från mängden - Johan Sparrman och en vänsterpartist (visst var det så?)
som var mer krass. Ett mandatbaserat stöd till ungdomsförbunden. Det som funnits och som Mårten Ström lyckades pillra bort för att han ville ha mer röstknipande förslag typ lokaler till PRO - eller vad det nu var!

Ja, resten får faktiskt vänta till i morgon - 9 medborgarförslag till exempel.

Klockan är 22.05 och jag har minst tre samtal att ringa.

Lycka är också när vännen R har skrivit en "krönika" och berättat att livet går vidare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback