Facebook - nej tack!

Man ska ju aldrig säga aldrig - men någon facebook ska det nog inte bli för mig. Dock verkar det vara som med golfen - börjar du så är du fast. Thomas hade suttit halva natten häromleden.

Hörde på TV i går kväll att förr i tiden hade man stamboken/släkttavlan med sig när man får ut i Europa och världen och friade. Kanske för att undvika inavel och för att kapa till sig största möjliga förmögenhet. Vad vet jag - men nog är det rätt kul hur allting går igen.

Framkom även vid diskrimineringsseminariet - det här med män som vill klä sig i kvinnlig fägring. Ja det förekom ju redan för flera hundra år sen - med puder och lockar och köret.

Skogås tankesmedja läste jag - förde min tankar till Timbro - och tänkte snart finns det så många tankesmedjor så det är bara att vi överlämnar våra gryende embryon till dito - så förädlas de någonstans. Fast sen ser jag att det faktiskt står
Skogså tankesmedja - kändes sundare och närmare.

Jag känner för sign. Besviken taxichaufför - sjävlfallet är det inte de enskilda taxichaufförerna som ska straffas för att inte färdtjänsten fungerar. Väldigt många är precis så hjälpsamma som "han" beskriver - omvittnat bland annat av min moder. Men här måste det ju granskas ordentligt hur kommunens upphandling ser ut. Sen är det väl ännu jäkligare för en som är bortbjuden på middag - kanske inte så ofta - och får vänta 1 timme och 40 minuter på färdtjänsten. Ett samtal igår kväll.

Och varför kan man inte beställa färdtjänst via nätet?

Sätt på ljuset igen, vädjar Maud Olofsson. Och oppositionen klagar här personifierad av Karin Åström. Förra regeringen täppte minsann igen alla hål i lagstiftningen. Fast även Karin måste väl erkänna att de då glömde Övertorneå och Haparanda. Eller?

Tyckte hon i TV i går kväll - från Övertorneå - var bra. Det är nog inte vara Ekfors fel - båda har del i det. Ganska löjligt egentligen - eller hur. Sen kan det väl vara nyttigt för kommunerna att inse att de faktiskt inte bara kan låta bli att betala. Har vi vanliga tvist med kommunen eller någon myndighet så nu rackarns får vi betala. Och så brukar det kunna ta en evighet innan vi får tillbak pengarna även när vi fått rätt.

Vad som är rätt eller fel med nya polisorganisationen får väl framtiden utvisa. Men  Bengt-Urban Fransson

gör ett uttalande som jag tycker speglar verkligheten bra "Under helgerna finns ingen polis här hos oss och det lär knappast bli bättre med den nya organisationen som klubbats igenom". Förhoppningsvis ska det nya bli bätre än "ingen polis här hos oss" - sämre kan det ju knappast bli.

Bättre kommer det bli när jag får kaffe och en macka hos mor och far. Och sen bär det i väg mot staden. Idag ska jag försöka får någon eller några timmar för privata ärenden. Som kompensation för inbokad söndag eftermiddag och kväll. Det är i alla fall en stor frihet och fördel att kunna styra lite själv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback